HomeΚΟΣΜΟΣΔεκάδες νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Σε πολυσύχναστο δρόμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε συνοικία της νότιας Βαγδάτης.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε πολυσύχναστο δρόμο, γεμάτο με αντιπροσωπείες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με έναν γιατρό.

Η επίθεση αυτή, η πιο αιματηρή ως τώρα φέτος στη Βαγδάτη, είναι η δεύτερη με στόχο αγορές αυτοκινήτων αυτή την εβδομάδα.

Άλλη μια επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 25, σύμφωνα με αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την Τετάρτη βομβιστής καμικάζι οδήγησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε συνοικία όπου ζουν μέλη της κοινότητας των σιιτών, τη Σαντρ Σίτι, και το ανατίναξε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι. Την ευθύνη για αυτή την ενέργεια ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κλιμακώσει το τελευταίο διάστημα τις ενέργειες αυτού του είδους στο Ιράκ σε αντίποινα για την εκστρατεία των κυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαιτίας της οποίας έχουν απολέσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχαν καταλάβει το 2014.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση