HomeHL-CultureΌταν η ηλικία δεν παίζει ρόλο – Οι νεότεροι και γηραιότεροι νικητές των Όσκαρ

Όταν η ηλικία δεν παίζει ρόλο – Οι νεότεροι και γηραιότεροι νικητές των Όσκαρ

Ποιοι έχουν τα πρωτεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αγωνία αρχίζει να ανεβαίνει στα ύψη όσο πλησιάζουμε στην 89η τελετή της απονομής των Όσκαρ. Νέοι, έμπειροι αλλά και άπειροι ηθοποιοί ευελπιστούν να βρεθούν με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια. Ποιοι ήταν όμως αυτοί που έσπασαν κάθε ηλικιακό ρεκόρ.

Είναι γεγονός πως όσο περνούν τα χρόνια, η επιτροπή επιλέξει ολοένα και πιο έμπειρους ηθοποιούς. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την πρώτη πεντάδα των νεότερων σε ηλικία και το έτος όπου κέρδισαν το βραβείο.

Ο Νόρμαν Τάουρογκ σε ηλικία 32 ετών και 260 ημέρων είναι ο νεότερος ηθοποιός της ιστορίας που έχει κερδίσει ποτέ βραβείο Όσκαρ. Ήταν για την ταινία «Skippy» το 1931 και το ρεκόρ του κρατάει 86 ολόκληρα χρόνια.

Δεύτερος στη λίστα, ο Λιούις Μάιλστοουν. Κέρδισε το βραβείο Όσκαρ σε ηλικία 33 ετών και 228 ημερών για την ταινία «Two Arabian Knights» το 1929.

Ο τελευταίος «μικρός» πάντως που κέρδισε Όσκαρ, ήταν ο γοητευτικός Κέβιν Κόστνερ για την ταινία «Χορεύοντας με τους λύκους» το 1991. Ο 62χρονος πέον Κόστνερ, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ σε ηλικία 36 ετών και 66 ημερών!

Οι γηραιότεροι

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία νικητές, το ρεκόρ κρατά ακόμη και σήμερα ο Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος σε ηλικία 74 ετών και 272 ημερών το 2005 είχε κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία «Million Dollar Baby».

Αμέσως επόμενος, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος το 2003 σε ηλικία 69 ετών και 217 ημερών είχε κερδίσει το βραβείο για το ρόλο του στην ταινία «The Pianist».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως o Κλιντ Ίστγουντ βρέθηκε και μια δεύτερη φορά στην 10άδα με τους γηραιότερους νικητές βραβείου Όσκαρ. Το 1993 για την ταινία «Unforgiven», σε ηλικία 62 ετών και 302 ημερών!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση