HomeHL-GreeceΤζανακόπουλος: Ο Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο μέτρο λιτότητας

Τζανακόπουλος: Ο Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο μέτρο λιτότητας

«Να επιστρέψουν στον ρεαλισμό ΔΝΤ και Σόιμπλε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας, καθώς η ελληνική οικονομία έχει υπερκαλύψει τους στόχους της».

Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, συμπληρώνοντας πως «στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας».

«Ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο μέτρο λιτότητας στην ελληνική κυβέρνηση. Κλειδί για τη θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό του ΔΝΤ και του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών», είπε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος. Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα νούμερα και ξεκαθάρισε ότι με αυτά θα γίνει η συζήτηση. «Κλειδί για θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου είναι η επιστροφή στον ρεαλισμό του ΔΝΤ και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «στοχοποιώντας» ως υπεύθυνους για τη μη επίτευξη συμφωνίας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την ομάδα Λαγκάρντ-Τόμσεν.

«Έχουμε κάνει όσα βήματα απαιτούνται. Από εδώ και στο εξής, βήματα πρέπει να γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι αναμένουν από τους δανειστές να υιοθετήσουν την πραγματικότητα των αριθμών και να προβούν σε πιο αξιόπιστες προβλέψεις.

Χαρακτήρισε δειλή την τοποθέτηση του Πολ Τόμσεν περί αναθεώρησης των στοιχείων για τους βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε: «Περιμένουμε από τον κ. Σόιμπλε να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση