HomeHL-9Οι ψησταριές έχουν πάρει… φωτιά – Τιμούν το έθιμο οι Ηρακλειώτες

Οι ψησταριές έχουν πάρει… φωτιά – Τιμούν το έθιμο οι Ηρακλειώτες

Μεσημεριανά «τσικνίσματα» στο κέντρο της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φωτιά έχουν πάρει οι… ψησταριές που έχουν στηθεί σε όλο το κέντρο του Ηρακλείου με τους κατοίκους της πόλης να τιμούν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Το… τσίκνισμα ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το μεσημέρι με τις επιχειρήσεις να έχουν βγάλει έξω από τα καταστήματά τους τις ψησταριές και να τις έχουν «φορτώσει» με κρέατα.

Την ίδια ώρα ο δήμος Ηρακλείου ετοιμάζεται για το μεγάλο πάρτι της Τσικνοπέμπτης που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς».

Το πάρτι θα στηθεί στην Πλατεία Καλλεργών, στα Λιοντάρια, λίγο πριν τις 8 το πρωί με ομάδες χορού αλλά και dj να δίνουν τον ρυθμό της… Αποκριάς στην καρδιά της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται το κέντρο του Ηρακλείου να «πλημμυρίσει» με μασκαράδες.

Αναβιώνει ο Κρητικός Γάμος στο Τσαλικάκι

Η αναβίωση του  παραδοσιακού εθίμου του Κρητικού γάμου, με συνοδεία λύρας και πλήθους καλεσμένων στις γειτονιές της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Το «μυστήριο» του Γάμου θα τελεστεί  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στις 5 το απόγευμα και οι διοργανωτές προσκαλούν μικρούς και μεγάλους  σε ένα ξέφρενο γλέντι με πολλά ευτράπελα και παραδοσιακά εδέσματα.

Στο Αρκαλοχώρι

Στο Αρκαλοχώρι οι ψησταριές θα στηθούν στους δρόμους ενώ κέφι, διάθεση και κρασί θα περιμένουν σήμερα δημότες και επισκέπτες στο Αρκαλοχώρι. Μικροί και μεγάλοι θα ξεφαντώσουν με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση