HomeHL-9Υποτονική η καταναλωτική κίνηση παρά τις εκπτώσεις

Υποτονική η καταναλωτική κίνηση παρά τις εκπτώσεις

Ιδιαίτερα συγκρατημένοι οι καταναλωτές – Τι προσδοκούν οι έμποροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο τελευταίο δεκαπενθήμερο εισήλθε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων και στο Ηράκλειο και παρά τα ελκυστικά αγαθά και τις μειωμένες τιμές οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί με τις αγορές τους. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, το πλήθος των υποχρεώσεων των φορολογούμενων και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα αναγκάζουν τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών να περιοριστεί στην απόκτηση των απολύτως απαραίτητων αγαθών.

Η πορεία της φετινής εκπτωτικής περιόδου απογοητεύει τον εμπορικό κόσμο που περίμενε να αναθερμανθεί η αγορά μετά την υποτονική επίσης εορταστική περίοδο. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, οι περισσότεροι περιορίζονται σε έρευνες αγοράς και σε βόλτες στα καταστήματα, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε αγορές.

Μέχρι τώρα τη μεγαλύτερη κίνηση φαίνεται πως παρουσιάζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις με παιδικά ρούχα και υποδήματα, ενώ κατά τι αυξημένη είναι στην παρούσα χρονική συγκυρία η καταναλωτική κίνηση στα εποχιακά είδη.

Εξάλλου, οι έμποροι προσδοκούν αναθέρμανση της αγοράς λόγω του καρναβαλιού που συμπίπτει με το τέλος των εκπτώσεων. Όπως όλα δείχνουν η φετινή εκπτωτική περίοδος θα έχει αρνητική αποτίμηση για τους εμπορικούς τζίρους, με τους καταστηματάρχες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην έναρξη της τουριστικής σαιζόν, η οποία φέτος λόγω του κοινού του εορτασμού του Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών αναμένεται να εγκαινιαστεί νωρίτερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση