HomeΕΛΛΑΔΑΜεγάλη σπείρα με ναρκωτικά και όπλα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λαμίας

Μεγάλη σπείρα με ναρκωτικά και όπλα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λαμίας

Τα μέλη της ήταν από 23 έως 58 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολόκληρο σουπερμάρκετ ναρκωτικών διατηρούσε σπείρα 14 ατόμων, η οποία έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από πολύμηνη παρακολούθηση. Τα μέλη της, από 23 έως 58 ετών, που κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει την αστυνομία για ναρκωτικά, μετείχαν στη σπείρα και σύχναζαν σε κεντρικό καφέ της Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη το μεσημέρι, περισσότεροι από 50 αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο συγκεκριμένο καφέ και συνέλαβαν περισσότερα από 50 άτομα, ενώ εναντίον 14 συνολικά ατόμων απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν ναρκωτικά, ζυγαριές, πιστόλια, μαχαίρια αλλά και φυσίγγια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, η σπείρα είχε αρχηγική δομή και ηγέτης της ήταν ένας 23χρόνος από την περιοχή της Στυλίδας ενώ μετείχαν ακόμη δύο άτομα στον ηγετικό της πυρήνα. Οι έρευνες που έγιναν στην Λαμία επεκτάθηκαν στη Στυλίδα, την Αταλάντη αλλά και στο Μενίδι της Αττικής, απ’ όπου φέρεται οι συλληφθέντες να προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τα τοποθετούσαν σε διάφορες κρύπτες σε ερημικές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας και στην συνέχεια τα διακινούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την Φθιώτιδα.

Περίπου 4 κιλά χασίς εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των μελών της σπείρας, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη ομάδα η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ακόμη και σε μικρές ηλικίες, έχει δράση που ξεπερνά τον ένα χρόνο. Για να φτάσουν οι αστυνομικοί να ξηλώσουν τη συγκεκριμένη ομάδα, χρησιμοποιήθηκαν εκτός όλων των άλλων «τεχνικές και επιστημονικές μέθοδοι έρευνας», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση καθώς όλα συγκλίνουν ότι για την δράση τους «μίλησαν» τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν μεταξύ τους με συνθηματικές φράσεις – και είχαν δημιουργήσει για τις μεταξύ τους επικοινωνίες έναν κώδικα. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιώντας δικά τους Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία και κατασχέθηκαν, κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Λαμίας με τη μουσική «στη διαπασών» κυρίως νυχτερινές ώρες δίδοντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι είχε αρχίσει η διανομή των ναρκωτικών σε διάφορα προκαθορισμένα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός όλων των άλλων, βρέθηκε στην κατοχή τους και ένα πιστόλι το οποίο είχε στα χέρια του ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και μάλιστα, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2013 από σπίτι ειδικού φρουρού στην περιοχή της Αττικής που είχε σημειωθεί κλοπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος τα οποία προσάγονται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Λαμίας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για προμήθεια κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων .

Απόπειρα αυτοκτονίας ή απόδραση;

Πενηνταοκτάχρονος που είναι μέλος του κυκλώματος, επιχείρησε να αποδράσει από τον δεύτερο όροφο του αστυνομικού μεγάρου. Ενώ είχε συλληφθεί και εξελίσσονταν οι διαδικασίες στο κτίριο της ασφάλειας Λαμίας, ο ίδιος, βλέποντας ένα μισάνοιχτο παράθυρο και παρά το γεγονός ότι είχε τις χειροπέδες στα χέρια ξέφυγε από την επιτήρηση των αστυνομικών και έπεσε στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 58χρονος χρονολογείται ως χρήστης ναρκωτικών από το τέλος της δεκαετίας του 70. Ο συγκεκριμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και από κει κατευθείαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση