HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος τα προβλήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Επί τάπητος τα προβλήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Στη συνάντηση Σ. Βαρδάκη, υπουργού Εργασίας και εκπροσώπων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου Έφη και ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης  «ο Ερμής»  και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), για θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να σταματήσουν να υφίστανται διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων όσο αφορά στις αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς ανέκαθεν έως τώρα λογιζόταν μια σεζόν ως ένα έτος αποζημίωσης όπως αυτό αναγράφεται στην Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

vardakis_odoigoi_axtsioglou2

Επιπλέον, προτάθηκε η διασύνδεση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων με την διάρκεια της ανεργίας τους, αλλά και η δυνατότητα όλοι οι τουριστικοί οδηγοί να θεωρούνται εποχιακοί, ανεξαρτήτως αν η εταιρία που εργάζονται είναι εποχιακή ή όχι.

Τέλος, τέθηκε υπόψη η επαναφορά θεώρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των βιβλίων δρομολογίων, ώστε να μπορεί να ελεγχτεί η νομιμότητα και η πάταξη της φοροδιαφυγής καθώς και η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε το δυσχερές και πολύπλοκο έργο των οδηγών, οι οποίοι καλούνται μετά το πέρας του 8ώρου να εκτελούν και άλλα καθήκοντα, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και να προβεί άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να αποκατασταθούν οι προφανείς αδικίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση