HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή η αναγκαιότητα ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη

Στη βουλή η αναγκαιότητα ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη

Ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Εσωτερικών, , ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει την ανάγκη ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη ενώ ζητά να πληροφορηθεί τον συνολικό σχεδιασμός της Kυβέρνησης για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην χώρα μας γενικότερα και στην Κρήτη ειδικότερα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί έναν τομέα τουρισμού ιδιαίτερα ποιοτικού και αναπτυσσόμενου με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και ιδιαίτερα για την Κρήτη που είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και πολύ ενδιαφέροντες βυθούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Κρήτη υπάρχουν 3 υποψήφιες περιοχές για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων (Αποκόρωνας, Μονοναύτης, Σταλίδα) και η Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Δήμος Χανιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την κατάθεση σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου έχει ήδη συστήσει Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση, οργάνωση, επίβλεψη, προστασία και εκμετάλλευση ενός ή περισσότερων καταδυτικών πάρκων και λειτουργία ανάλογων υποδομών.

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού μπορεί να προσφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στην Κρήτη και

δεδομένου ότι είναι ανάγκη η δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη να μην αντιμετωπίσει άλλα γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός της Kυβέρνησης για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην χώρα μας γενικότερα και στην Κρήτη ειδικότερα;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση