HomeHL-GreeceΤ. Πετρόπουλος: Μέχρι τον Οκτώβριο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων

Τ. Πετρόπουλος: Μέχρι τον Οκτώβριο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων

Οι καθυστερήσεις φθάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαβεβαίωση πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα απονεμηθούν έως τον Οκτώβριο του 2017, έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον απόηχο των χθεσινών καταγγελιών του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι η μη απονομή των συντάξεων οφείλεται  σε προγενέστερους παράγοντες, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις φθάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια.

Κατά τον ίδιο πάντως, ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων δεν υπερβαίνει τις 50.000, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς του Ενιαίου Δικτύου για την ύπαρξη 100.000 εκκρεμών συντάξεων.

Σημείωσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μία προσωρινή σύνταξη και έως τον Οκτώβριο θα λάβουν και την πλήρη.

Χθες, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατήγγειλε ότι «όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, από τον περασμένο Μάιο και μετά, περιμένουν στη σειρά για την οριστική σύνταξή και υποχρεώνονται να ζουν με τις μισές, προσωρινές, συντάξεις».

«Έτσι, 10 μήνες, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούκαλου, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν έχει εκδοθεί καμία οριστική σύνταξη, παρότι οι σχετικές εγκύκλιοι εκδόθηκαν στις γιορτές» επεσήμανε, παράλληλα.

«Για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, αλλά και για τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων, απαιτείται και ο συντελεστής αναπροσαρμογής των μισθών – από το 2002 και μετά – ο οποίος αποτελεί σημαντική παράμετρο. Όμως, η ΕΛΣΤΑΤ ακόμα αναζητά τον μαθηματικό τύπο» κατέληξε το Δίκτυο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση