HomeΕΛΛΑΔΑΝ. Ανδρουλάκης: «Η απογοήτευση του λαού είναι καθολική»

Ν. Ανδρουλάκης: «Η απογοήτευση του λαού είναι καθολική»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος

Το ζητούμενο δεν είναι η δήθεν πολιτική διαπραγμάτευση, που βάζει άλυτα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για το μέλλον της χώρας τόνισε ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόοδο του Ελληνικού προγράμματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, στην Ελλάδα σήμερα, η νέα γενιά αντιμετωπίζει ποσοστό ανεργίας 44% ενώ στην ΕΕ των 28 Κ-Μ είναι 18%.

«Επιπλέον έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πει στο λαό τερατώδη ψέματα και δανειστές που ζητούν αντιφατικά και σκληρά μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Σημειώστε ότι σε επίπεδο προβλέψεων το βασικό σενάριο του ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος θα είναι 275% του ΑΕΠ το 2060. Εάν υιοθετήσουμε τις προβλέψεις των Ευρωπαίων, τότε θα υποχωρήσει στο 140%.» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο αυτό το πλαίσιο, απεύθυνε έκκληση προς τους Ευρωβουλευτές να αντιληφθούν την δυσμενή θέση του ελληνικού λαού που ζει μέσα στη σύγχυση και τη σκληρή λιτότητα από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη:

«Ένας νέος Έλληνας σήμερα βιώνει ποσοστό ανεργίας 44% ενώ στην ΕΕ είναι 18%.

Ταυτόχρονα γνωρίζει ότι προοπτική ανάπτυξης με τράπεζες ζόμπι, και με επενδύσεις που συνεχώς μειώνονται δεν υπάρχει.

Τόσα χρόνια μιλάμε για φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά η μόνη αλλαγή που έχουμε δει είναι η συνεχής αύξηση των συντελεστών.

Επιπλέον έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πει στο λαό τερατώδη ψέματα και δανειστές που ζητούν αντιφατικά και σκληρά μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση.

Σημειώστε ότι σε επίπεδο προβλέψεων το βασικό σενάριο του ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος θα είναι 275% του ΑΕΠ το 2060. Εάν υιοθετήσουμε τις προβλέψεις των Ευρωπαίων, τότε θα υποχωρήσει στο 140%. Δηλαδή, η μέρα με τη νύχτα.

Ελατέ λοιπόν τώρα, στην θέση του ελληνικού λαού, που ζει μέσα στη σύγχυση και τη σκληρή λιτότητα.

Αγαπητοί συνάδελφοι η απογοήτευση είναι καθολική και πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι το θέμα δεν είναι η δήθεν πολιτική διαπραγμάτευση, που βάζει άλυτα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για το μέλλον της χώρας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση