HomeHL-EconomyΜέτρα στήριξης των παραγωγών ενέργειας ανακοίνωσε ο Γ. Σταθάκης

Μέτρα στήριξης των παραγωγών ενέργειας ανακοίνωσε ο Γ. Σταθάκης

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον περιορισμό των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους, για την ενέργεια που διοχετεύουν στο σύστημα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων στον τομέα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματα του κλάδου. Όπως ανέφερε, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η ΡΑΕ θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την Πρόσθετη Χρέωση Προμηθευτών για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, που θα προβλέπει και αναδρομικότητα. Με αυτήν την απόφαση αναμένεται να αποκατασταθεί η ροή των πληρωμών στο Σύστημα Ηλεκτρισμού.

Επίσης, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να υπάρξει άμεση καταβολή ενός μέρους των εκκρεμών πληρωμών στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν οι υπερημερίες των πληρωμών και να φθάσουν σταδιακά τις 120 ημέρες.

Ακόμη ένα αίτημα του κλάδου, ο συμψηφισμός ενέργειας (net metering) οδεύει προς ικανοποίηση. Η σχετική υπουργική απόφαση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης, θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διοικήσεις του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), του Συλλόγου Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ), καθώς και του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ).

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση