HomeΕΛΛΑΔΑΣκληρή επίθεση Μαριά σε Ντομπρόφσκις στην Ευρωβουλή για τη β΄ αξιολόγηση

Σκληρή επίθεση Μαριά σε Ντομπρόφσκις στην Ευρωβουλή για τη β΄ αξιολόγηση

«Τα μνημόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Ντομπρόφσκις έκανε πριν λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η εφαρμογή των μνημονίων στην Ελλάδα έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Παρότι η Ελλάδα με τα τρία μνημόνια πήρε δάνεια ύψους 280 δις ευρώ, η χώρα έχει γεμίσει με εκατομμύρια φτωχούς και με στρατιές ανέργων. Πάνω από 400.000 νέοι μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό ενώ 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Ο Ελληνικός λαός απώλεσε περιουσιακή αξία 146 δις ευρώ, μισθοί και συντάξεις πετσοκόπηκαν και η φορομπηχτική πολιτική συνεχίζεται ακάθεκτη. Το δημόσιο χρέος από 123% του ΑΕΠ το 2010, έφτασε στο 183,5% του ΑΕΠ το 2016. Ταυτόχρονα, τα ΄΄κοράκια΄΄ προσπαθούν να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων ενώ με το ΤΑΥΠΕΔ και το κατοχικό ταμείο συνεχίζεται η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Κομισίον κ. Ντομπρόφσκις του είπε: «Που πήγαν λοιπόν κύριε Ντοτπρόφσκις τα 280 δις ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια; Πήγαν πίσω στην εξόφληση των παλαιών χρεών, πήγαν ξανά πίσω στις τσέπες των δανειστών. Των δανειστών που ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης απαιτούν και νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού που έχει φτωχοποιηθεί. Των δανειστών που με επικεφαλής τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ συνεχίζουν την ανάλγητη μνημονιακή τους πολιτική, σε συνεργασία πλέον με τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όμως οι δανειστές και το Eurogroup που δεν τόλμησε να εμφανιστεί σήμερα εδώ, δεν τόλμησε να έρθει εδώ ο κύριος Ντάισελμπλουμ, να γνωρίζουν λοιπόν οι κύριοι αυτοί, ότι ο Ελληνικός λαός σύντομα θα πετάξει την τρόικα και τους δανειστές όλους έξω από την Πατρίδα μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση