HomeHL-GreeceΣε κατάσταση σοκ ο αρχιμανδρίτης που βρήκε τον άτυχο ιερέα

Σε κατάσταση σοκ ο αρχιμανδρίτης που βρήκε τον άτυχο ιερέα

«Έχασα τον αδερφό μου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα συγκλονίζει από νωρίς το πρωί το πανελλήνιο. Ο ιερέας Ιερόθεος Ιωάννης Καμίτσης βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα, δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνια παπουτσιών.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό ο φίλος του αρχιμανδρίτης Θεόφιλος. Συγκλονισμένος από το τραγικό συμβάν και μην μπορώντας ακόμη να πιστέψει ότι ο φίλος του δολοφονήθηκε, μίλησε στο protothema.gr: «Είμαι συγκλονισμένος. Έφυγε ο αδερφός μου. Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο αρχιμανδρίτης αναζητούσε τον φίλο του και όταν δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει πουθενά ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο διαμέρισμά στην οδό Ναυπλίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα. Ο πατήρ Ιερόθεος ήταν άγρια δολοφονημένος στο κρεβάτι του.

Ο άτυχος ιερέας καταγόταν από την Πάτμο. Οι γονείς του μένουν στο νησί και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο πατέρας του αδικοχαμένου ιερέα είναι κατάκοιτος μετά από εγκεφαλικό που υπέστη. Η αδελφή του, Ευαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ενημερώθηκε για την δολοφονία του αδελφού της, πήρε αμέσως το πρώτο αεροπλάνο και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα. Η ίδια μένει μόνιμα στην Ρόδο ενώ ο αδελφός του, Μιχάλης έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια στο νησί της Πάτμου.

Η σύζυγος του Μιχάλη μίλησε στο protothema.gr για τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένειά της φανερά αναστατωμένη: «Είναι μία κατάσταση που ακόμη και εμείς δεν την έχουμε συνειδητοποιήσει. Πρέπει να το δουλέψουμε στο κεφάλι μας. Εμείς είμαστε εδώ στο νησί λίγα πράγματα μπορούμε να γνωρίζουμε».

Όλοι στο νησί της Πάτμου  μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο 47χρονο ιερέα. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως βρέθηκε άγρια δολοφονημένος. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, βοηθούσε όλο τον κόσμο στο νησί, πριν έρθει στην Αθήνα, ενώ ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος.

Η παιδική του φίλη Μαρία Πετρίδη μίλησε στο protothema.gr με κόμπο στην φωνή για τον καλό της φίλο Ιερόθεο. «Από μικρά παιδιά στην γειτονιά ήμασταν μαζί, τα σπίτια μας ήταν δίπλα, δίπλα. Ήταν πάρα πολύ καλός, να βοηθήσει το μοναστήρι, τους πάντες. Ήταν εδώ στο μοναστήρι και μετά πήγε στην Αθήνα. Δεν έχει πει τίποτα κανένας για αυτό τον άνθρωπο. Ευγενέστατος. Και πρόσφατα είχε έρθει για ένα γάμο και συζητούσαμε ότι το σκυλάκι του ήταν μεγάλο και φοβόταν μην πάθει κάτι», λέει χαρακτηριστικά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση