HomeHL-9Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Δυναμική παρουσία της Κρήτης

Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Δυναμική παρουσία της Κρήτης

Σε εξέλιξη το πανελλήνιο συλλαλητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα βρέθηκαν το πρωί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για το πανελλήνιο συλλαλητήριο. Η πορεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέληξε στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι αγρότες είχαν φέρει μαζί τους ένα φορτηγό γεμάτο με ενάμισι τόνο λάχανα και αρχικά είχαν σκοπό να τα πετάξουν μπροστά στη Βουλή. Ωστόσο, άλλαξαν γνώμη και τα μοίρασαν στον κόσμο.

laxana laxana1

Κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ παρέμενε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ νωρίτερα κτηνοτρόφοι είχαν κρεμάσει από παράθυρο του κτηρίου πανό διαμαρτυρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=iXci0dzGVUc

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=-QivGZVPpoY

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους αγρότες στο συλλαλητήριο συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.

agrotes-bathi

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Κρήτης για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Πρόκειται για τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια και των Πραιτωρίων αντίστοιχα.

agrotes-krhth agrotes-krhth1 agrotes-krhth2 agrotes-krhth3

ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση