HomeHL-SportsΤι πρόκειται να δούμε στην επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ

Τι πρόκειται να δούμε στην επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το διήμερο 14-15/2 επιστρέφει μετά την χειμερινή διακοπή , η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο , το Τσάμπιονς Λιγκ . Θα διεξαχθούν 4 αναμετρήσεις για την φάση των 16 , στις οποίες οι ομάδες θα θέλουν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ας δούμε αναλυτικά τις αναμετρήσεις αυτές , με μια πρόβλεψη για το φαβορί για πρόκριση από κάθε ζευγάρι.

 

Μπενφίκα-Ντόρτμουντ :  Ένα , τηρουμένων των αναλογιών , αμφίρροπο ζευγάρι , ανοίγει την αυλαία των αναμετρήσεων , απόψε το βράδυ στο Ντα Λουζ.

Η Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου , που προκρίθηκε δύσκολα δεύτερη πίσω από την Νάπολι , σε έναν όμιλο που είχε επίσης την Μπεσίκτας και την Ντιναμό Κιέβου , αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ που προκρίθηκε πρώτη μπροστά από την Ρεάλ Μαδρίτης , την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Λέγκια.

Οι Πορτογάλοι που είναι και στην κούρσα του πρωταθλήματος , καθώς είναι πρώτοι με ένα βαθμό διαφορά από την δεύτερη Πόρτο , θα στηριχτούν σε ποιοτικές μονάδες όπως οι Μήτρογλου , Γιόβιτς , Χιμένες  και Ζίφκοβιτς για να κυνηγήσουν την πρόκριση στους 8 που είναι και ένας ρεαλιστικός στόχος .

Οι Βεστφαλοί από την άλλη, έχουν αδιαμφισβήτητη ποιότητα , ειδικά στην επίθεση και αυτό φάνηκε από το ρεκόρ παραγωγικότητας των 20 γκολ που είχαν στην φάση των ομίλων . Διαθέτουν παίκτες κλάσης όπως οι Ομπαμεγιάνγκ , Γκέτσε , Ρόις και Σίρλε που μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε άμυνα στην καλή μέρα τους.

Όμως , όπως φανερώνει και η 4η θέση που καταλαμβάνουν στην Μπουντεσλίγκα , παρουσιάζουν αστάθειες στην απόδοσή τους , κάτι που δεν πρέπει να εμφανιστεί στις αναμετρήσεις με τους Λουζιτανούς αν θέλουν να προκριθούν στα προημιτελικά.

Πρόβλεψη : Πρόκριση Ντόρτμουντ.

 

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα :  Ένα κλασικό ζευγάρι των τελευταίων ετών , εμφανίζεται και φέτος με την πρώτη αναμέτρηση να γίνεται στην Πόλη του Φωτός απόψε το βράδυ.

Η Παρί του Ουνάι Έμερι , που χωρίς Ζλάταν φέτος τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Άρσεναλ και μπροστά από Λουντογκόρετς και Βασιλεία , αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα που πέρασε πρώτη μπροστά από Μάντσεστερ Σίτυ , Γκλάντμπαχ και Σέλτικ.

Οι Γάλλοι , φέτος δεν έχουν την εύκολη πορεία στο πρωτάθλημα όπως τα προηγούμενα χρόνια καθώς βρίσκονται στην δεύτερη θέση πίσω από την Μονακό . Παρόλα αυτά διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με παίκτες όπως οι Καβάνι , Ντι Μαρία , Παστόρε και αν και δεν είναι φαβορί για πρόκριση , σίγουρα θα σταθούν αξιοπρεπώς , απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό τους.

Οι Καταλανοί από την άλλη , παρά την εύκολη πρόκρισή τους στους 16 , δεν διανύουν την καλύτερη χρονιά τους , καθώς βρίσκονται πίσω από την Ρεάλ στο πρωτάθλημα και με καυτή την ανάσα της Σεβίλλης πίσω τους . Έχουν κενά στο ρόστερ τους όπως την έλλειψη ενός ποιοτικού δεξιού μπακ μετά την φυγή του Ντάνι Άλβες , όμως οι MSN , Μέσι , Νειμάρ  και Σουάρες μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε άμυνα στην καλή τους μέρα και αυτό καθιστά την Μπάρτσα φαβορί για πρόκριση.

Πρόβλεψη : Πρόκριση Μπαρτσελόνα

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι : Mε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση , ανοίγει και το πρόγραμμα της Τετάρτης , καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης , αντιμετωπίζει την ιστορική Νάπολι.

Η Ρεάλ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ντόρτμουντ ενώ η Νάπολι πρώτη μπροστά από  την Μπενφίκα.

Οι Μαδριλένοι , που μετά από το σερί των 40 νικών , αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών , που έφεραν τις πρώτες ήττες και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ισπανίας . Όμως διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος αν και έχουν 2 λιγότερα παιχνίδια και με τους τραυματίες σιγά σιγά να επιστρέφουν και έχοντας παίκτες όπως οι Κριστιάνο , Μπενζεμά , Μόντριτς , Μαρσέλο , είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση.

Οι Ναπολιτάνοι από την πλευρά τους , είναι στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ , καθώς είναι τρίτοι στο πρωτάθλημα. Παράλληλα , με όπλο την πολύ ποιοτική τους μεσοεπιθετική γραμμή , με παίκτες όπως οι Μέρτενς , Καγιεχόν και Χάμσικ , θα κυνηγήσουν την έκπληξη κόντρα στην πολύ σπουδαία αντίπαλό τους.

Πρόβλεψη : Πρόκριση Ρεάλ

 

Μπάγερν Μονάχου- Άρσεναλ :  Με ένα κλασικό ζευγάρι των τελευταίων ετών κλείνει το πρόγραμμα της εβδομάδας για το Τσάμπιονς Λιγκ .

Η Μπάγερν που τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης , αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά την Άρσεναλ , που αν και πρώτη μπροστά από την Παρί και φέτος θα πρέπει να ξεπεράσει ένα τόσο δύσκολο εμπόδιο για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Οι Βαυαροί , με τον Κάρλο Αντσελότι , στον πάγκο τους , δεν έχουν την εύκολη πορεία πρωταθλητισμού των προηγούμενων ετών , καθώς μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από την Λειψία , έχουν ως μίνιμουμ στόχο τα προημιτελικά και έχουν την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ να το πετύχουν.

Η Άρσεναλ από την άλλη , φαίνεται ότι για άλλη μια χρονιά θα μείνει χωρίς πρωτάθλημα και θα κυνηγήσει ως το τέλος το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Παράλληλα , θέλει να νικήσει και την ατυχία που της φέρνει παραδοσιακά δύσκολους αντιπάλους στους 16 και με παίκτες όπως οι Οζίλ , Αλέξις Σάντσες, Τσεχ και Γουόλκοτ , ελπίζει  να κάνει την έκπληξη και να καταφέρει αυτή την φορά να προκριθεί αυτή στους 8.

Πρόβλεψη : Πρόκριση Μπάγερν

 

Με αυτές τις αναμετρήσεις ανοίγει το μενού της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ .Με τόσο θέαμα και συγκινήσεις που προμηνύονται , ένα είναι το σίγουρο. Τρώγοντας θα έρχεται η όρεξη !

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση