HomeΚΡΗΤΗΕπιτυχημένο το πανευρωπαϊκό συνέδριο Startup στην Κρήτη

Επιτυχημένο το πανευρωπαϊκό συνέδριο Startup στην Κρήτη

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete, στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στο Ρέθυμνο με περισσότερους από 200 επισκέπτες. Η εκδήλωση, ήταν η τελευταία από μια σειρά events με θέμα την επιχειρηματικότητα και τα startups, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη και είχαν συνολικά πάνω από 800 επισκέπτες, 80 ομιλητές, 50 εθελοντές, 20 υποστηρικτές και 10 workshops.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Το Startup Europe Week έγινε πράξη από τον επίσημο πρεσβευτή στην Κρήτη, Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/ Startup Europe. Έλαβε χώρα την Παρασκευή 3/2  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά,  με τη συνδιοργάνωση των ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και Π. Ε. Χανίων, την Τρίτη 7/2  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο στο Ηράκλειο, και τέλος την Παρασκευή 10/2 στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στο Ρέθυμνο, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το Startup Europe Week διεξάγεται στην Κρήτη. Μετά την εξαιρετική περυσινή απήχηση του στα Χανιά και το ενδιαφέρον του κοινού, η ομάδα του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, κατόρθωσε φέτος με τη βοήθεια εθελοντών, χορηγών, υποστηρικτών και φορέων, να ταξιδέψει σε όλο το νησί.

Το φετινό συνέδριο είχε ακόμα πιο πλούσιο χαρακτήρα, με πολλές θεματικές ενότητες εισηγήσεων, εποικοδομητικές πληροφορίες και παράλληλα εργαστήρια.

Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας απηύθυνε κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν, να μοιραστούν το όραμα του και να συμμετάσχουν είτε ως μέλη είτε εθελοντικά στις δράσεις του. Στόχος του Συλλόγου είναι, να κάνει προσβάσιμη την πληροφορία και τα εργαλεία του επιχειρείν, σε τέτοιο βαθμό ώστε το μόνο εμπόδιο στην επίτευξη των ονείρων του κάθε ανθρώπου, να είναι θέμα προσωπικής θέλησης.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θάνος Παράσχος: “Μπορούμε να παράξουμε αξία από το μηδέν επενδύοντας στο κεφάλαιο άνθρωπος”.

Ευχή όλων είναι το Startup Europe Week Crete να σταθεί αφορμή για τη γέννηση πολλών και εξαιρετικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.

Σύντομα θα διατεθεί πλήρες λεύκωμα, το περιεχόμενο των παρουσιάσεων  και οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση