Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μετά την νέα απόφαση ειρηνοδικείου της Κρήτης, η οποίας υπήρξε ευνοϊκή για υπερχρεωμένο δανειολήπτη, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών από την Αγία Βαρβάρα.

Μάλιστα, η διοίκηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών χαρακτηρίζει την απόφαση «σταθμό». Πιο συγκεκριμένα, με βάσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου  Ηρακλείου, ο τρίτεκνος οικοδόμος που ζήτησε τη συνδρομή των νομικών συμβούλων της Ένωσης στο Ηράκλειο, εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη» και κατάφερε να σώσει την περιουσία του από τα χρέη.

Ο 33χρονος δανειολήπτης σήμερα είναι περιστασιακά εργαζόμενος καθώς η οικονομική κρίση έπληξε βάναυσα τον επαγγελματικό κλάδο της οικοδομής, ενώ η σύζυγός του εργάζεται εποχιακά στον τουρισμό.

Το μηνιαίο οικογενειακό τους εισόδημα , είναι ελάχιστο και προκειμένου το ζευγάρι με τα τρία παιδιά να τα βγάλει πέρα δέχεται την οικονομική συνδρομή των γονέων του.

Το συνολικό χρέος του 33χρονου οικοδόμου φθάνει στα 96.340,71 ευρώ , σε μία τράπεζα, αλλά με τρεις διαφορετικές συμβάσεις.

Το ζευγάρι έχει στην κυριότητα του μία κύρια κατοικία σε οικόπεδο 100,20 τ.μ , αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 64,97 τ.μ ,πρώτο όροφο 64,07 τ.μ και αποθήκη εμβαδού 63,90 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Πύργου έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του δανειολήπτη ρυθμίζοντας τα χρέη του με μηνιαία καταβολή 200 ευρώ, επί πενταετία, ενώ παράλληλα εξαίρεση την κύρια κατοικία του από την εκποίηση. Επίσης, του χορήγησε περίοδο χάριτος 5 ετών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση