HomeΚΡΗΤΗΤα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Σάββατα με τους επιστήμονες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται ο επιτυχημένος κύκλος εκδηλώσεων για παιδιά και όχι μόνο «Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Αυτή τη φορά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ένας επιστήμονας θα περιμένει μικρούς και μεγάλους  προκειμένου να μάθουν για τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 – 12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης» με την Έρη Ανταλουδάκη, Υποψ. Δρ Τμ. Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης.

12:00 – 14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε δηλητηριώδη και τοξικά φυτά με τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).

smilax-aspera_arkoudovatos

12:00 – 14:00 «Μες στη φύση περπατώ, πόσους φυτοθησαυρούς θα βρω;». Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι αναζήτησης φυτών, μαθαίνουμε πώς θα είμαστε ασφαλείς σε μια βόλτα μας στη φύση. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00 – 14:00 «Πάμε για χόρτα;». Μ΄ ένα επιδαπέδιο παιχνίδι μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα. Ποια μπορούμε να φάμε και ποια όχι; Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00 – 14:00 «Με την παλέτα της φύσης». Φτιάχνουμε χρωματιστές μάσκες και μεταμορφωνόμαστε σε επικίνδυνα φυτά (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6 ευρώ

Είσοδος δωρεάν για:

– Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

-Παιδιά κάτω των 4 ετών

– ΑμεΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση