HomeHL-GreeceΔιήμερη επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Διήμερη επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Συναντήσεις με την Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία του CDU, ενώ στις 17:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU.

Την Τρίτη στις 11:30 θα γίνει το τετ α τετ του προέδρου της Ν.Δ. με τον κ. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Όπως έλεγε στέλεχος της Ν.Δ. βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση θα είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα». Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναπτύξει την άποψή του για ένα σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, με το οποίο «η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει δημοσιονομικό «αέρα» από τους δανειστές, ώστε να της αναγνωριστεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εφόσον αυτό επιτευχθεί, θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική. Στοιχείο κλειδί κατά την άποψη της Ν.Δ. είναι ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλά μόνο με μία αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση».

Στις συναντήσεις θα συζητηθεί εκτός από την οικονομία και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση