HomeHL-WorldΛαγκάρντ: Ανησυχώ για τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών στην Ευρώπη

Λαγκάρντ: Ανησυχώ για τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών στην Ευρώπη

Τι ανέφερε σε διεθνές συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στην Ευρώπη, αν και επέμεινε ότι η ευρωζώνη κάνει πρόοδο στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της.

«Ανησυχώ, όπως όλοι μας, για κάποιες από αυτές τις εκλογές», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, σε διεθνές συνέδριο στο Ντουμπάι, όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία τους επόμενους μήνες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις.

Η Μαρίν Λεπέν, που έχει υποσχεθεί να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ, συγκεντρώνει υποστήριξη πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με δύσκολη πρόκληση στις γερμανικές εκλογές.

Οταν ρωτήθηκε αν οι συνεχιζόμενες αντιπαραθέσεις των κυβερνήσεων για την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης δείχνει πως η ΕΕ αποτυγχάνει να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα, η Λαγκάρντ υπερασπίστηκε την Ενωση, λέγοντας ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν ανακάμψει από την κρίση.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμη ανέφερε ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί πολύ στενά τα σχέδια της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ να επανεξετάσει τον χρηματοπιστωτικό μεταρρυθμιστικό νόμο, που είχε υιοθετηθεί για να μειωθεί το ρίσκο στη Γουόλ Στριτ έπειτα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Οταν πρόκειται για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ικανότητα εποπτείας, τη δύναμη των θεσμών με τη δέουσα λογοδοσία, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αποστολή που έχει το ΔΝΤ, που είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε όλο τον κόσμο», εξήγησε.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου υποστήριξε ότι υπάρχει λόγος για αισιοδοξία σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, που θα μπορούσε να ενισχυθεί από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις δαπάνες για υποδομές, τις οποίες σχεδιάζει ο Τραμπ.

«Τα πιο ανησυχητικά νέα, αν θέλετε, είναι ότι θα έχουν συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο», συμπλήρωσε όμως.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση