HomeHL-9Εικόνες βιβλικής… καταστροφής από την κακοκαιρία στην Δυτική Κρήτη

Εικόνες βιβλικής… καταστροφής από την κακοκαιρία στην Δυτική Κρήτη

Να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη περιοχή το Κολυμβάρι, ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αχρηστεμένο οδικό δίκτυο, πτώσεις κτιρίων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, επιχειρήσεις και σπίτια άφησε το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Δυτική Κρήτη τα τελευταία 24ωρα.

Η κατάσταση στο νομό Χανίων είναι τραγική με τους φορείς και τους κατοίκους από χθες να μετρούν τις… πληγές τους.

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και σταμάτησε αργά το απόγευμα. 12 ώρες περίπου ήταν αρκετές για να δημιουργηθούν σωρεία προβλημάτων.

Κατέρρευσε ο προμαχώνας και καταπλάκωσε αυτοκίνητο

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση του Επιμπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με το zarpanews, χθες το μεσημέρι καταπλακώνοντας ένα αυτοκίνητο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

promaxonas1 promaxonas

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης:

https://www.youtube.com/watch?v=qqhAPGNEYg8

Παραλίγο να πνιγούν μέσα στ’ αυτοκίνητά τους εξαιτίας… βροχής

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε… ποτάμια!

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, χθες δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους βλέποντας την στάθμη του νερού ολοένα και να αυξάνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο οδηγοί βγήκαν σώοι και αβλαβείς από τα αυτοκίνητα τους εξαιτίας της παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη περιοχή το Κολυμβάρι, ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά

Το μεγαλύτερο ωστόσο, πρόβλημα, παρουσιάστηκε στο Κολυμβάρι του δήμου Πλατανιά στο νομό Χανίων.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του δήμου – δημοτικό και επαρχιακό – ενώ σε πάρα πολλά σημεία έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Δημοτική Ενότητα Κολυμβαρίου όπου οι καταστροφές χαρακτηρίζονται ως «βιβλικές» ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας έχουν κυριολεκτικά «εξαφανιστεί».

dhmos-platania-24

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

  • στις τοπικές κοινότητες Αφράτων, Ραβδούχα και Ροδωπού, το οδόστρωμα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στις ως άνω τις περιοχές, έχει υποστεί ολική σχεδόν καταστροφή,
  • στην τοπική κοινότητα Κολυμβαρίου εντοπίζονται σοβαρές καταστροφές στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια επί της Π.Ε.Ο. – ιδιαίτερα στον οικισμό Μινωθιανά – στον παραλιακό δρόμο της περιοχής, ενώ πλημμύρισαν και οικίες στην περιοχή,
  • στην τοπική κοινότητα Αφράτων υπήρξαν πνιγμοί αιγοπροβάτων από την έντονη καταιγίδα καθώς και καταστροφές ποιμνιοστασίων,
  • στην τοπική κοινότητα Καληδονίας – και ειδικά στην περιοχή Κομούλι – καταγράφηκαν πολύ μεγάλες καταστροφές στο οδικό αλλά και στο υδρευτικό δίκτυο.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πλατανιά, και από τον οποίο ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε αφενός να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε να κηρυχθεί η Δ.Ε. Κολυμβαρίου πλημμυρόπληκτη περιοχή, για να μπορέσουν  να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την θεομηνία και αφετέρου να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο για την ταχεία αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν οι οδικές και άλλες υποδομές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση