HomeHL-SportsOλυμπιακός Λάρισα 2-0

Oλυμπιακός Λάρισα 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Oλυμπιακός καθάρισε από πολύ νωρις το παιχνίδι με τη Λάρισα και εν συνεχεία έκανε συντήρηση δυνάμεων, καθώς ακολουθεί ο κρίσιμος πρώτος αγώνας με την Οσμάνλισπορ, για τη φάση των 32 του Europa League.

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» για την 20η αγωνιστική της Super League, με τον τραυματισμό του Ιντέγε και τις ενοχλήσεις που είχε ο Ελιονούσι στο φινάλε να επισκιάζουν την επικράτηση της ομάδας του Μπέντο.

Οι πρωταθλητές σκόραραν μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα με τον Ανδρούτσο, ενώ ο Ιντέγε στο 9′ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων».

Η αντίσταση της ΑΕΛ απέναντι στους πρωταθλητές δεν διήρκεσε ούτε δέκα λεπτά. Δέχτηκε το πιο γρήγορο γκολ της Super League κι ένα από τα πιο ταχύτερα της Ιστορίας της Α΄ εθνικής, ενώ βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0 πριν το ρολόι σημαδέψει το «10».

Ακριβώς 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Θανάσης Ανδρούτσος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα μετά από γύρισμα του Σεμπά από αριστερά. Στο 9΄ πάλι από την ίδια πλευρά ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ελιουνούσι οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μπράουν Ιντέγε σκόραρε για 13η φορά στη φετινή σεζόν.

Ο διασυρμός για τους «βυσσινί» θα ήταν… εξασφαλισμένος, αν δεν βρισκόταν σε τόσο σπουδαία ημέρα ο Ξενοδόχοβ, ο οποίος πραγματοποίησε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας τον δείκτη του σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα.

Ο Ξενοδόχοβ συνέχισε να πιάνει τα άπιαστα με τους ερυθρόλευκους όσο περνούσε η ώρα να κατεβάζουν στροφές, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει της Οσμανλισπόρ.

Για να φτάσουμε στο 68ο όταν το Καραϊσκάκη «πάγωσε». Ο Ιντέγε έπεσε άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του τόσο στην αναμέτρηση του Europa League όσο και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η νίκη επί της ΑΕΛ ήλθε πολύ εύκολα, η απόδοση της ομάδας ήταν καλή, ωστόσο το κυρίαρχο συναίσθημα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μετά από αυτό το ματς είναι η αγωνία για την κατάσταση τόσο του Νιγηριανού όσο και του Ελιονούσι, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο φινάλε.

Kίτρινες:
Μασαλέσα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (77΄ Ρέτσος), Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης (81΄ Ανσαριφάρντ), Ελιουνούσι, Ιντέγε (69΄ Καρντόσο)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46΄ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78΄ Ρέγες), Ικαούνιεκς, Αβραάμ (57΄ Καπός)

Διαφήμιση
Διαφήμιση