HomeHL-SportsΣπάρτη ΟΦΗ 1-0

Σπάρτη ΟΦΗ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Σπάρτη επιβλήθηκε με 1-0 κόντρα στον ΟΦΗ σ’ ένα πληθωρικό ματς   Με 10 ποδοσφαιριστές έμειναν οι δύο ομάδες, δοκάρι είχαν οι Ηρακλειώτες

Η Σπάρτη έδειξε αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα στην πίεση που άσκησε ο ανώτερος –στα σημεία- ΟΦΗ. Ωστόσο, οι Λάκωνες που είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Νίκο Μελίσσα βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη στο έβδομο φετινό γκολ που πέτυχε ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος που αποτέλεσε προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας με τον πολύπειρο, Ηλία Αναστασάκο.

Με 10 ποδοσφαιριστές έμειναν και οι δύο ομάδες διότι αποβλήθηκαν οι Κώστας Μπανούσης και Ανέστης Νάστος από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αντίστοιχα. Το σαββατιάτικο (11/02) ντέρμπι για τη 15η αγωνιστική ανήκε στη Σπάρτη σ’ ένα ματς που περιελάμβανε ακόμη αρκετές κλασσικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι από πλευράς ΟΦΗ.

  • Ανώτερος ο ΟΦΗ

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως γκολ στην ανάπαυλα σ’ ένα ματς, όπου ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα αργός. Αναμφίβολα, ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του εξαιρετικού Μελίσσα.

Ο νεαρός τερματοφύλακας προσέδιδε σταθερότητα στην τριάδα των μετόπισθεν, ενώ σε δύο περιπτώσεις έδειξε σωστά αντανακλαστικά σε εκτέλεση φάουλ του Χαντί (3’) και στο βολέ του Μητρόπουλου (24’). Ενδιάμεσα είχε χαθεί η σημαντικότερη ευκαιρία, όταν ο Μάνος πλάσαρε από κοντά στη «ρίζα» του αριστερού δοκαριού στο έκτο λεπτό!

Στον αντίποδα, η Σπάρτη εξισορρόπησε την κατάσταση μετά το ημίωρο και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μπουντόπουλος πλάσαρε άουτ όντας αφύλακτος στη μεγάλη περιοχή του Δερμιτζάκη (42’).

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε ν’ αναπτύξει οργανωτικές πρωτοβουλίες –κυρίως από δεξιά- με τους Μιλοσάβλιεφ – Χαντί να εμφανίζονται αρκετά δημιουργικοί και δραστήριοι με τον Κιάσσο να προσδίδει και εκείνος τη δική του προσπάθεια. Για τους γηπεδούχους έκαναν εξαιρετικό ματς οι Γκαλίτσιος – Γιαννίτσης έχοντας σωστές τοποθετήσεις με τον Μπουντόπουλο να εμφανίζεται ιδιαίτερα κινητικός.

  • Δύο αποβολές, ευκαιρίες, νικήτρια η Σπάρτη

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπάθησε ν’ ανακατέψει την… τράπουλα περνώντας τον Πάγκαλο στο ματς αντί του Μάνου για λογαριασμό του ΟΦΗ. Αίφνης, το ματς απέκτησε ρυθμό με τους γκολκίπερ εκατέρωθεν να κάνουν σπουδαίες επεμβάσεις καθώς οι δύο ομάδες απείλησαν από μία φορά.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν άρδην στο 56ο λεπτό καθώς αποβλήθηκε ο Νάστος αντικρίζοντας –πολύ σωστά- δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανατροπή του Αναστασόπουλου. Ωστόσο, ο ΟΦΗ αφυπνίστηκε μετά την αλλαγή των δεδομένων ανεβάζοντας ρυθμό.

Μία εντυπωσιακή επέμβαση του Μελίσσα απέναντι στον Χαντί γλίτωσε τους γηπεδούχους στο 59ο λεπτό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέρασε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ εντός τερέν στην επανεμφάνιση με τα μελανόλευκα του ΟΦΗ έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

Στο μεταξύ, ο Σωτήρης Αντωνίου πέρασε σταδιακά τους Ηλιόπουλο και Φράγκο για να προσδώσει περισσότερη επιθετικότητα για τη Σπάρτη. Η συγκεκριμένη κίνηση έδειξε ν’ αποδίδει με τους Λάκωνες να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του ΟΦΗ που άντεξε στην πίεση.

Επομένως, το ματς είχε αποκτήσει πραγματικό χαρακτήρα ντέρμπι και οι ισορροπίες έμοιαζαν ιδιαίτερα… λεπτές. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και υπερείχαν στην κατοχή μπάλας. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως να φανούν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις εφόσον μειονεκτούσαν στην κατοχή μπάλας.

Οι νεοεισελθόντες Μπόατενγκ – Πορτουλίδης συνεργάστηκαν άψογα, αλλά ο Όγκμποε σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 77ο λεπτό. Όλα έμοιαζαν με θέμα χρόνου προκειμένου να βρει δίχτυα ο ΟΦΗ. Παρ’ όλα αυτά η Σπάρτη έμενε «ζωντανή», ώστε να διεκδικήσει τη νίκη.

Κάτι τέτοιο συνέβη έμπρακτα στο 81ο λεπτό έπειτα από κάθετη πάσα και ιδανική ασίστ του Αναστασάκου προς τον Ηλιόπουλο που πλάσαρε άψογα για το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά «αγγίζοντας» δις την ισοφάριση. Για τους γηπεδούχους προέκυψε η αποβολή του Μπανούση (89’) δίχως ν’ αλλάξει τίποτα ουσιαστικά έως το φινάλε.

Το ματς διηύθυνε ο Ευάγγελος Μανούχος από τον Σύνδεσμο Αργολίδας έχοντας ως βοηθούς τους Δημήτριο Τζιλίρη (Πειραιά), Εμμανουήλ Δουλγεράκη (Ανατολικής Αττικής) και τέταρτο τον Δημήτρης Γκοβέσης (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 64’ Σιώπης, 72’, 89’ Μπανούσης – 20’ Μητρόπουλος, 24’, 56’ Νάστος

Κόκκινη: 89’ Μπανούσης – 56’ Νάστος

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης (72’ Οικονομόπουλος), Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Μουζακίτης (66’ Φράγκος), Μπανούσης, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος, Καρτσαμπάς (60’ Ηλιόπουλος), Αναστασόπουλος.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Όστοιτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (59’ Μπόατενγκ), Χαντί, Μάνος (46’ Πάγκαλος), Μιλοσάβλιεβ, Όγκμποε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση