HomeHL-GreeceΤο ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ για το 6χρονο αγοράκι

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ για το 6χρονο αγοράκι

Σοβαρή η κατάσταση του αγοριού που υπεβλήθη σε σειρά επεμβάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται, σε σοβαρή κατάσταση, το 6χρονο αγοράκι που το πρωί του Σαββάτου έπεσε από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κηφισιά.

Το μικρό αγοράκι ξέφυγε στιγμιαία από την προσοχή του πατέρα και της μητέρας του και βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού. Παρά το γεγονός πως οι γονείς του είχαν τοποθετήσει προστατευτικά στα κάγκελα, ο μικρός κατάφερε να σκαρφαλώσει με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Τα δέντρα που βρίσκονταν στον κήπο της πολυκατοικίας ανέκοψαν την πτώση του. Το παιδί δεν έπεσε ούτε στα κάγκελα του κήπου ούτε στο τσιμέντο.

Στα επείγοντα περιστατικά του ΚΑΤ, οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε υποστεί θλάση στους πνεύμονες, ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ είχε αιμάτωμα στην κοιλιά και το περιτόνιο πάνω από τα όργανα. Υπεβλήθη σε επέμβαση και του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος, ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωληνάκια για τους πνεύμονες.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ για το 6χρονο αγοράκι

Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.

Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.

Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

Οι Ιατροί

Χρήστος Παπαζαχαρίας

Διευθυντής ΕΣΥ, Γενικός Χειρουργός

Α’ Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Δημήτριος Κωλέτσης

Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Αναισθησιολόγος

Ιωάννης Γακίδης

Διευθυντής ΕΣΥ, Θωρακοχειρουργός

Ευγένιος Βλάχος

Διευθυντής ΕΣΥ, Παιδοορθοπεδικός

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση