HomeHL-GreeceΣτην τελική ευθεία για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

Στην τελική ευθεία για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

Ξεκίνησε ήδη η μετακίνηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εξουδετέρωση της βόμβας του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, αύριο στις δέκα το πρωί.

Η επιχείρηση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η απομάκρυνση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ των ευπαθών ομάδων από την περιοχή, ενώ αύριο θα απομακρυνθούν οι περίπου 72.000 πολίτες από τις γύρω περιοχές.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Η εκκένωση των περιοχών σε ακτίνα 1900 μ. από το σημείο εντοπισμού της βόμβας, είναι υποχρεωτική και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, το αργότερο μέχρι τις 9.30 το πρωί της Κυριακής, ώστε στις 10 να αρχίσει η επιχείρηση.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το αν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψουν τις οικίες τους στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 2311805300, τις ώρες 9.00’ το πρωί έως 9.00’ το βράδυ, αλλά κι από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με την εισαγωγή της διεύθυνσής τους στον διαδραστικό χάρτη.

Ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενόψει της επιχείρησης της Κυριακής. Από τις 7 το πρωί κανείς δεν θα μπορεί να εισέρχεται στην «απαγορευμένη ζώνη», παρά μόνο να εξέρχεται (Δείτε τον χάρτη ΕΔΩ). Όσοι δεν διαθέτουν το δικό τους όχημα, θα μπορέσουν να μετακινηθούν με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία θα τους αναμένουν σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, για να τους μεταφέρουν στους χώρους υποδοχής. Η μετάβαση θα γίνει κατά τις ώρες 7πμ έως 9 πμ, όπως και η επιστροφή των πολιτών στις κατοικίες τους μετά τη λήξη της επιχείρησης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση