HomeΕΛΛΑΔΑΚαμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει

Καμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξιολόγηση θα κλείσει και νέα μέτρα δεν θα ληφθούν.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Δηλώνει «κεντρώος», πατριώτης κι όχι εθνικιστής, επιτίθεται στη Ν.Δ. και αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μελλοντικά.

«Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ τηρούνται και δεν πάμε να κάνουμε πολιτική σπέκουλα», απαντάει δε στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. σε περίπτωση που χρειαστεί να ψηφίσουν νέα μέτρα.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση

«Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχουν προκύψει τα πράγματα, μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη δημόσια θέση που έχουν πάρει οι Ευρωπαίοι, οδηγούμαστε σε λύση του θέματος πριν από την 20ή Φεβρουαρίου, με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν γίνει αποδεκτές.

Αυτό είναι το δίκαιο. Είναι πλέον η ώρα των δανειστών και των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη».

Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει μια έντονη διαμάχη, τόσο μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εντός των κόλπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό συνεπάγεται ότι τελικά δεν θα σας ζητήσουν να ψηφίσετε νέα μέτρα για μετά το 2018;

«Κατ’ αρχάς, η ψήφιση νέων μέτρων για μετά το 2018 δεν προβλέπεται ούτε από το ευρωπαϊκό ούτε από το ελληνικό δίκαιο. Από εκεί και πέρα, για τον ίδιο «ασθενή», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δίνει διαφορετική «συνταγή» από εκείνη που δίνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Δεν μπορεί ο ίδιος «ασθενής» να ακολουθεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές «φαρμακευτικές αγωγές».

Υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα σε αυτά που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως είναι η μείωση της φορολογίας, με την οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα, όπως η διαγραφή χρέους, με την οποία δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει.

Αλλά υπάρχουν και απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως η δραματική μείωση των συντάξεων, που θα οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους, οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν πληρώσει ως εργαζόμενοι για τις συντάξεις τους».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση