HomeHL-WorldΤραμπ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επαναφέρουμε το διάταγμα

Τραμπ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επαναφέρουμε το διάταγμα

Άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπογραφεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέο εκτελεστικό διάταγμα διατείνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα εφαρμόσει την ταξιδιωτική απαγόρευση, μια μέρα μετά την απόφαση του εφετείου να μπλοκάρει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κατάστρωμα του Air Force One, ο κ Tραμπ είπε ότι η κυβέρνησή του έχει «πολλές επιλογές» για να επιτύχει το στόχο της και να περιορίσει τη μετανάστευση από τις επτά μουσουλμανικές χώρες.

Μία από αυτές τις επιλογές μπορεί να περιλαμβάνει την τροποποίηση του αμφιλεγόμενου εκτελεστικού διατάγματος ή την αντικατάστασή του με ένα νέο, παρακάμπτοντας τα νομικά ζητήματα που μπλόκαραν την εφαρμογή του.

Ο κ Tραμπ είπε ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστούν πολλές αλλαγές στο δεύτερο εκτελεστικό διάταγμα το οποίο μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπογραφεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

«Χρειαζόμαστε ταχύτητα για λόγους ασφαλείας. Μπορεί κάλλιστα να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση» πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι κάτοχοι πράσινης κάρτας ή μόνιμοι κάτοικοι από τις επτά χώρες που πλήττονται από το διάταγμα μπορούν να εξαιρεθούν από την ταξιδιωτική απαγόρευση εάν το διάταγμα αναθεωρηθεί σύμφωνα με αξιωματούχο του Κογκρέσου.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε αρχικά δηλώσει ότι η διοίκηση Τραμπ δεν έχει την πρόθεση να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την δικαστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση