Ραγδαία αναμένεται να είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που αναμένουν τριήμερη κακοκαιρία στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να εκτονωθούν σταδιακά από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις βοριάδες και η αξιοσημείωτη πτώση της θερμοκρασίας, όπως επίσης οι χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού.

Η κακοκαιρία οφείλεται στην εισβολή ψυχρών αέριων μαζών που έρχονται στην περιοχή μας προερχόμενες από τον βορρά αλλά και σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά επηρεάζοντας έτσι ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικός βροχές. Από το απόγευμα και μετά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ εντάσεως έως και 6 μποφόρ, αργότερα όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά φθάνοντας ακόμη και υα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή πτώση ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Η υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται να ξεκινήσει από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση