HomeHL-9Στήριξη στην νεανική επιχειρηματικότητα

Στήριξη στην νεανική επιχειρηματικότητα

Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την συνεργασία και στήριξη των νέων και  της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω της καινοτομίας και της έρευνας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο σε ημερίδα παρουσία πολλών νέων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων που οργάνωσε ο Σύλλογος «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct στην αίθουσα «Σπίτι του πολιτισμού».

2-1

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, για την Περιφέρεια Κρήτης η επιχειρηματική συνάντηση του Ρεθύμνου, όπως και οι άλλες δύο που προηγήθηκαν σε Ηράκλειο και Χανιά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία «καθώς οι έννοιες όπως νεανική επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εξειδίκευση και startup επιχειρήσεις παραμένουν στο επίκεντρο της δικής μας δράσης, όχι μόνο επειδή θέλουμε απλά να δώσουμε σε όλους εσάς τις νέες και τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες τις ευκαιρίες που σας αναλογούν, αλλά πολύ περισσότερο επειδή επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που καταβάλετε για να ανατρέψετε τα αρνητικά δεδομένα που διαμορφώνονται στον τόπο μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

3-1

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία στη Περιφέρεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας Κρήτης, ενώ επεσήμανε ότι στόχος της συνεργασίας της Περιφέρειας με τα επιστημονικά-ερευνητικά-εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι να περάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στην πραγματική οικονομία του νησιού μας. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τους νέους ότι στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποκτήσει και λειτουργεί το δικό της γραφείο, ένας χώρος, που όπως είπε, είναι στην διάθεση τους  για να καλύψει τις δικές τους ανάγκες στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δράσης.

6

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και να αναπτύξουμε το επιχειρηματικό αισθητήριο των ανθρώπων που ζουν στο νησί, υποστηρίζοντας όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Οικοδομούμε έτσι ένα ευνοϊκό περιβάλλον έρευνας και καινοτομίας με βασικούς πυλώνες την Περιφέρεια, τους Δήμους του νησιού, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τα Επιμελητήρια και τις Επαγγελματικές Ενώσεις. Σε αυτό το σχεδιασμό να είστε βέβαιοι ότι εντάσσεται και ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, όχι μόνο θεσμικά αλλά και λειτουργικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους νέους, ενώ κλείνοντας πρόσθεσε: «ο τόπος χρειάζεται την δική σας αποφασιστικότητα και εμείς θέλουμε τη συνεργασία σας, τις δικές σας προτάσεις, προκειμένου να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναπτύξουν και να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις και δραστηριότητες που βασίζονται στην τεχνολογία, την καινοτομία, την επιστημονική γνώση και τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία, αλλά και νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας».

7

Στην έναρξη της εκδήλωσης τον Περιφερειάρχη καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» Θάνος Παράσχος ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία και στήριξη. Επίσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η  αντιδήμαρχος  Πέπη Μπιρλιράκη, ο εκπρόσωπος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης, εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Ρεθύμνου κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση