HomeHL-9Τέλος του χρόνου η δίκη για τους 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τέλος του χρόνου η δίκη για τους 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα έξω από τα δικαστήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή πήρε η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης που κατηγορούνται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το 2011.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ωστόσο αποφασίστηκε η αναβολή της για τις 19 Δεκεμβρίου.

Διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα έξω από τα δικαστήρια

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί ώρα δεκάδες άνθρωποι έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου οι οποίοι συμπαραστέκονται στους 12 φοιτητές.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους Φοιτητές του Φυσικού και άρχισε στις 8 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας ενώ στη συνέχεια «κατασκήνωσαν» έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Για ποιον λόγο δικάζονται οι φοιτητές

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές είχαν αντιδράσει στην απόφαση των καθηγητών να μην ορίσουν ενδιάμεση εξεταστική, όπως είχε γίνει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και πανελλαδικά, μετά το κύμα πανεπιστημιακών καταλήψεων σε όλη τη χώρα ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου.

Οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από την αίθουσα της συνέλευσης των καθηγητών του Φυσικού Τμήματος, μένοντας επί ώρες εκεί και απαιτώντας να δοθεί η εξεταστική κάτι που τελικά δεν είχαν καταφέρει.

Στους 12 φοιτητές ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και απόπειρας παράνομης βίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση