HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: Μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις μπορεί να απογειώσει την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης: Μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις μπορεί να απογειώσει την ελληνική οικονομία

Περιοδεία στον Πειραιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με επιχειρηματίες τους οποίους συνάντησε στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιοχές του Πειραιά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την «προσωπική δέσμευση» που έχει αναλάβει και είναι να μπορέσει «να προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση».

Όπως είπε, η ανάκαμψη της ελληνικής  οικονομίας «θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες  θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το συνολικό σχέδιο της ΝΔ έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. «Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

«Σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε συναινετικός. «Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», είπε. Και συμπλήρωσε: «Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Ας μιλήσουμε για τις πραγματικές προοπτικές της περιοχής του Πειραιά. Για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική σε αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανέργους, οι οποίοι, δυστυχώς, με την παρούσα Κυβέρνηση, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα».

Συνάλλαγμα 14 δισ. δολαρίων

Στο Σχιστό, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους ναυπηγοεπισκευαστικών εταιρειών που έχουν την έδρα τους στο βιομηχανικό πάρκο της περιοχής. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα, κατασκευάζουν εξαρτήματα πλοίων που εξάγονται σε όλο τον κόσμο και φέρνουν συνάλλαγμα στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στο Σχιστό, όπως είναι η έλλειψη σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου, η ανάγκη δημιουργίας σχολής μαθητείας, καθώς και η έναρξη της συνεργασίας με την Cosco.

Η πιο σημαντική πρόκληση, όμως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Σχιστό, είναι ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα όλων εκείνων των πλοίων που κατευθύνονται σε ναυπηγεία στη Μάλτα, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Επιχειρηματίες του Σχιστού υπογράμμισαν ότι η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα περίπου 14 δισ. δολάρια.

Στο εργοτάξιο του Μετρό

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους μηχανικούς της «Αττικό Μετρό» και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώνει το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρίας τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου, που θα ενώσει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Οι τρεις πρώτοι σταθμοί θα παραδοθούν στο κοινό το 2019, ενώ η γραμμή που θα καταλήγει στον Πειραιά θα συνδέεται με το σταθμό της Αγίας Μαρίνας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις περιοχές του Πειραιά, επισκεπτόμενος την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, όπου συνομίλησε με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση