HomeΚΟΣΜΟΣΈξι τραυματίες από επίθεση 19χρονου Παλαιστίνιου σε αγορά

Έξι τραυματίες από επίθεση 19χρονου Παλαιστίνιου σε αγορά

Ο δράστης εξουδετερώθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κι ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους στην αγορά Πετάχ Τίκβα, στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης, ηλικίας 19 ετών, που κατάγεται από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο περί μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Τα θύματα υπέστησαν τραύματα που χαρακτηρίζονται ελαφρά ή μέτριας σοβαρότητας, κατά την ίδια πηγή.

Τον δράστη εξουδετέρωσαν διερχόμενοι πριν οι αστυνομικοί τον θέσουν υπό κράτηση, διευκρίνισαν οι ισραηλινές αρχές.

Κάποια από τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες και τουλάχιστον ένα από μαχαίρι, ενώ ένα ακόμη υπέστη ξυλοδαρμό, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία άμεσης βοήθειας Ενωμένη Χατσαλά («Διάσωση»), ο ένας από τους τραυματίες υπέστη ξυλοδαρμό από διερχόμενους οι οποίοι νόμιζαν πως είναι ο δράστης. «Δεν είμαι ο τρομοκράτης, καταδιώκω τον τρομοκράτη», φώναζε ο τραυματίας, σύμφωνα με τη Χατσαλά, που ανέφερε επίσης ότι παρείχε φροντίδες σε ανθρώπους που υπέστησαν σοκ.

Από την 1η Οκτωβρίου 2015, το κύμα βίας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 250 Παλαιστίνιους, 41 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι «προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς έφθασε στην περιοχή» ο νεαρός, που ήταν οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση