HomeΕΛΛΑΔΑΦυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Τούρκο ναυτικό που συνελήφθη για κατασκοπεία

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Τούρκο ναυτικό που συνελήφθη για κατασκοπεία

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερήμην, σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, καταδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο 51χρονος Τούρκος μηχανικός, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «MAKBULE ANA», σημαίας Τουρκίας, ο οποίος είχε εντοπιστεί από πλήρωμα σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας με το κινητό τηλέφωνό του, κατά τον διάπλου του πλοίου από τη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Περάματος-Πειραιά.

Η συνήγορος του ναυτικού υποστήριξε ότι ο πελάτης της, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 149α του Ποινικού Κώδικα, δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί σήμερα στο δικαστήριο, καθώς είναι πρώτος μηχανικός του πλοίου, που έπρεπε οπωσδήποτε να αποπλεύσει για προγραμματισμένο ταξίδι, αφού υπήρχαν αυστηρές ποινικές ρήτρες. Επίσης, ανέφερε ότι στο κινητό τηλέφωνο του πελάτης της δεν βρέθηκαν, κατά την ανάλυση των στοιχείων, φωτογραφίες.

Σημειώνεται, ότι ο ναυτικός, αρχικά, είχε συλληφθεί και προσαχθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, από όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για σήμερα. Τότε είχε κατασχεθεί το κινητό τηλέφωνό του και είχε αποσταλεί για ανάλυση των στοιχείων.

Το θέμα με τη σύλληψη του Τούρκου ναυτικού είχε κάνει, ήδη, τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ, ενώ έχει ενημερωθεί η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση