HomeΕΛΛΑΔΑΝέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ακόμη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για  τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, κατέβαλαν οι εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Παραμένωνοντας απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν εκ νέου στη Δικαιοσύνη με αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία.

Με την αίτηση αυτή ζητούν ανάκληση της πρόσφατης  προσωρινής διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας δεν επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός  για την εξασδάλιση χαρτιού και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων .

Η απόφαση αυτή δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας καθως λόγω ελλείψεως χαρτιού ΤΑ ΝΕΑ δεν κυκλοφόρησαν σήμερα. Υπό αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι επανέρχονται ζητώνας  να μεταρρυθμιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ.  Αυτός εξάλλου είναι ο μοναδικός δρόμος για να μείνουν ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ,να  υπάρξουν δηλαδή χρήματα  για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων ,όπως αγορά χαρτιού και καταβολή έστω μέρους των δεδουλεμένων στους εργαζόμενους για να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ιστορικών εντύπων  και να μην  απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο το μεσημέρι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση