HomeHL-9280.000 ευρώ για επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ

280.000 ευρώ για επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ

Ποια τμήματα θα φτιαχτούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να τεθούν μελέτες που αφορούν επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού και θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με το ποσό των 280.000 ευρώ, από το πρόγραμμα έργων για την ασφάλεια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Πρόκειται για τα τμήματα της εθνικής οδού (οικισμός Ίστρον), τον κόμβο Κριτσάς, το Σεληνάρι και το σημείο σύνδεσης της παλιάς με τη νέα εθνική οδό στην περιοχή Τάρμαρος.

dsc_0029

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου (8/2), παρουσία του δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, του Δ/ντη Συγκοινωνικακών Έργων του Ο.Α.Κ κ. Γ. Αγαπάκη, του μελετητή κ. Μιχ. Βαρδουλάκη, της κ. Ειρ. Τσαγκαράκη, των  κ.κ.  Μιχ.Τζανάκη-Στ.Τσακίρη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καλού Χωριού κ. Μιχ. Μανδουράρη και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, εξετάστηκαν σε πρώτη φάση οι επεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα προβλεπόμενα σημεία -οι οποίες κρίθηκαν επιβεβλημένες και απολύτως απαραίτητες -προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να καταστεί δυνατή η ασφάλεια των διερχομένων.

dsc_0031

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην υλοποίηση των συγκεκριμένων μελετών, έκανε γνωστό ότι μετά από συννενόηση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αναμένεται να δοθούν στον μελετητή οι ορθοφωτοχάρτες που θα τον βοηθήσουν στα πρώτα στάδια της προμελέτης, ενώ ακολούθως θα απαιτηθούν ενδεχομένως μετρήσεις απο τον ίδιο τον μελετητή, για την σύνταξη της οριστικής μελέτης.

Εξάλλου σύμφωνα με εκτιμήσεις στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται ν΄ υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτάσεις του μελετητή στις παρεμβάσεις που συζητήθηκαν και να γίνουν τυχόν παρατηρήσεις μετά την δημοσιοποίηση τους.

Για τον κόμβο της Κριτσάς, το βασικό ζήτημα που ετέθει αφορά στην κυκλοφορία των πεζών, ενώ ζητήθηκε από τον μελετητή να υποβάλλει πρόταση για  την διαμόρφωση του κεντρικού κόμβου σε συνδυασμό με το δρόμο που οδηγεί στα Λακώνια -παράμετρος – η οποία θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά κυρίως λόγω των τοπικών δρόμων που υπάρχουν.

Τέλος για την περιοχή του Σεληναρίου, εξετάζεται η κατασκευή μικρού κυκλικού κόμβου για την σύνδεση της παλιάς με τη νέα εθνική οδό, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί και για Τάρμαρο, στο σημείο συμβολής της με την παλιά εθνική οδό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση