HomeHL-Culture«Τo προσκύνημα ως τόπος συνάντησης ανθρώπων, λαών, θρησκειών, πολιτισμών»

«Τo προσκύνημα ως τόπος συνάντησης ανθρώπων, λαών, θρησκειών, πολιτισμών»

3ο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο Γόρτυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το προσκύνημα, η ιστορική εξέλιξή του, ο ρόλος του στoν πολιτισμό, τα προβλήματα και οι προοπτικές του θα βρεθούν στο επίκεντρο του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας, που συγκαλείται από την Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου 2017, στo Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, στις Μοίρες.

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους και θα συζητήσουν ζητήματα γύρω από το θέμα του Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην παράδοση, τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, την ιστορία και την πνευματικότητα του κρητικού Νότου και είχε πραγματοποιηθεί το 2012. Η επιτυχία του ενθάρρυνε τους οργανωτές και το καθιέρωσαν ως θεσμό που στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση της κρητικής ενδοχώρας. Τα πρακτικά του τυπώθηκαν σε έναν ογκώδη τόμο, ο οποίος έχει αποσταλεί σε επιστημονικές βιβλιοθήκες της χώρας, και τα οποία φωτίζουν πολλές άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού.

Το 2ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2014 και στράφηκε στα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού χώρου, την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό του. Είχε τον τίτλο «Αγροτικοί πολιτισμοί εν κινδύνω…» και τα πρακτικά του θα εκδοθούν, όπως και του πρώτου Συνεδρίου, και θα αναδείξουν πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές πτυχές.

Οι προγραμματικὲς λεπτομέρειες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Γόρτυνας θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση