HomeΕΛΛΑΔΑΤουρκικά ΜΜΕ: Νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων

Μεταξύ σκαφών της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέο επεισόδιο, μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής, στην περιοχή των Ιμίων, αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η Hurriyet αναφέρει ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «επεισόδιο» που διήρκεσε για 10 λεπτά και έλαβε τέλος με την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που περίμενε μπροστά στην Καλόλιμνο, το μεσημέρι, μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε κινητικότητα. Παρενέβη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ακολούθησε «καταδίωξη» 10 λεπτών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα. Μετά από αυτό, το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά την ένταση που προκλήθηκε- έπειτα από την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου- στην περιοχή των Ιμίων, σκάφη της ακτοφυλακής των δύο χωρών περιπολούν το σημείο, με ένα «διάλειμμα» την Τρίτη, καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Οι περιπολίες και των δύο πλευρών ξεκίνησαν ξανά σήμερα, Τετάρτη, χωρίς να πλησιάζουν τις βραχονησίδες, αλλά παρατηρώντας η μία τις κινήσεις των άλλων, αναφέρει ακόμη η Hurriyet.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση