HomeΚΡΗΤΗ«Τρομακτικές συνθήκες εργασίας για τους εναερίτες της Κρήτης»

«Τρομακτικές συνθήκες εργασίας για τους εναερίτες της Κρήτης»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του γραμματέα της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των εναεριτών της Κρήτης  αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Παγώνει το αίμα ο κίνδυνος στον οποίο θέτουν τη ζωή τους καθημερινά οι εναερίτες της ΔΕΗ! Ο λόγος, όχι μόνο η ίδια η δουλειά τους αλλά και οι άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να εργαστούν.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων των τεχνικών της ΔΕΗ, οι εναερίτες το τελευταίο διάστημα δουλεύουν χωρίς κράνη και γάντια προστασίας, με ελλείψεις σε εφόδια, σε ατομικά μέσα ασφάλειας και υλικά, όπως κολώνες, καλώδια, μετρητές, κατσαβίδια, πένσες, γάντια προστασίας και κράνη. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ακόμα και οι ζώνες που τους κρατούν δεμένους στους στύλους,  έχουν περασμένη ημερομηνία λήξης!

Εκτός όμως από τις ελλείψεις σε βασικά είδη για την ασφάλειά τους, σε υλικά και εφόδια, οι τεχνικοί της ΔΕΗ αντιμετωπίζουν και ελλείψεις σε προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα, ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ ούτε ο αρμόδιος Υπουργός έδωσαν λύσεις στα προβλήματά τους.

Η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΔΔΗΕ αποσυντονίζει και τις υπηρεσίες της Κρήτης.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, εκτός της επικινδυνότητας της φύσης της εργασίας τους, πραγματοποιούν υπερωριακή  απασχόληση, εργάζονται σε κακές συνθήκες, Σαββατοκύριακα και εκτός έδρας οπότε η καλή κατάσταση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού είναι κρίσιμη για την εργασία τους. Επιπλέον θεωρούν απαραίτητες επιπλέον προσλήψεις προκειμένου τα συνεργεία να είναι σωστά επανδρωμένα, με αρχιτεχνίτη ή εργοδηγό και δύο τεχνικούς.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι αδυναμίες και το έλλειμμα σοβαρότητας της Κυβέρνησης, οδηγούν την μεγαλύτερη θυγατρική εταιρία του ομίλου ΔΕΗ στην απαξίωση. Η μη καταβολή δεδουλευμένων, οι μειώσεις μισθών, η  έλλειψη προσωπικού, η κατάργηση βαρδιών, η εργολαβοποίηση υπηρεσιών και το κλείσιμο πρακτορείων-υποπρακτορείων ενισχύουν την αβεβαιότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Τι μέτρα προστασίας των εργαζομένων προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ ;

  1. Σκοπεύει να προσλάβει επιπλέον προσωπικό στα συνεργεία ώστε να είναι σωστή η επάνδρωσή τους ;
Διαφήμιση
Διαφήμιση