HomeHL-9Αρχίζουν ξανά οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αρχίζουν ξανά οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

Στο μικροσκόπιο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν και στο Ηράκλειο εντατικοί έλεγχοι κατά του καπνίσματος.

Ειδικά κλιμάκια τις τελευταίες μέρες κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Τα πρόστιμα τσουχτερά και για τον καταστηματάρχη και για τον καπνιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες το πρωί κλιμάκιο, αποτελούμενο από άνδρες της αστυνομίας αλλά και υπαλλήλους του υγειονομικού, επισκέφτηκε καφετέριες στο κέντρο του Ηρακλείου και έκανε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στα περισσότερα καταστήματα υπήρχαν πάνω στα τραπεζάκια τασάκια με τους ελεγκτές να προχωρούν σε σύσταση τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπεύθυνων των καταστημάτων να συμμορφωθούν με το νόμο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, εκτός από την σύσταση τους υπενθύμισαν και τα… τσουχτερά πρόστιμα τα οποία είναι για τον καταστηματάρχη 500 ευρώ και 50 ευρώ για κάθε καπνιστή, ενώ η ύπαρξη σταχτοδοχείου πάνω σε τραπεζάκι αντιστοιχεί σε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Μάλιστα, οι ελεγκτές τόνισαν πως θα κάνουν και άλλους αιφνίδιους ελέγχους και αν δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο τότε θα πέσουν οι… καμπάνες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση