HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πούτιν «δικαιολογεί» την ενδοοικογενειακή βία με τροπολογία: 15 ημέρες φυλάκισης για χτυπήματα χωρίς κάταγμα

Ο Πούτιν «δικαιολογεί» την ενδοοικογενειακή βία με τροπολογία: 15 ημέρες φυλάκισης για χτυπήματα χωρίς κάταγμα

Την υπέγραψε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε μία αμφιλεγόμενη τροπολογία, που αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις επικριτών που υποστηρίζουν ότι στέλνει το λάθος μήνυμα στη Ρωσία όπου κάθε 40 λεπτά πεθαίνει μία γυναίκα από ενδοοικογενειακή βία. Οι υποστηρικτές της τροπολογίας απαντούν ότι με αυτή κλείνει ένα παράλογο «παραθυράκι», εξαιτίας του οποίου οι πράξεις βίας από συγγενείς τιμωρούνται πιο αυστηρές από εκείνες που διαπράττουν άγνωστοι.

Πλέον, όπως αναφέρει ο Guardian, τα χτυπήματα σε συντρόφους ή παιδιά που προκαλούν μελανιές ή αιμορραγία, αλλά όχι κάταγμα, θα τιμωρούνται με 15 ημέρες φυλάκισης ή πρόστιμο, αν δεν συμβαίνουν πάνω από 1 φορά τον χρόνο. Εως τώρα, τιμωρούνταν με έως και 2 χρόνια φυλάκισης.

Η δημόσια συζήτηση που γίνεται για το θέμα στη Ρωσία μπορεί να προκαλέσει σοκ. Σε άρθρο της την προηγούμενη εβδομάδα, στο επιστημονικό ένθετο, η Komsomolskaya Pravda ενημέρωνε τους αναγνώστες της για τα «πλεονεκτήματα» που έχει το να χτυπά κανείς τη σύζυγό του. «Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι σύζυγοι θυμωμένων ανδρών έχουν λόγο να είναι υπερήφανες για τις μελανιές τους. Βιολόγοι λένε ότι αυτές οι γυναίκες έχουν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα: γεννούν πιο συχνά αγόρια!», ανέφερε το άρθρο, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Αλένα Πόποβα, μία ακτιβίστρια που διαμαρτυρήθηκε μόνη της έξω από το κοινοβούλιο, δήλωσε ότι δέχθηκε αρκετές προσβολές. Κάποιοι της είπαν ότι την πλήρωσαν δυτικές κυβερνήσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, ενώ άλλοι ότι μερικές γυναίκες αξίζουν να τις δέρνουν!

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση