HomeΕΛΛΑΔΑΟικονόμου: Οι υπουργοί να αφήσουν το Facebook και να δώσουν λύσεις

Οικονόμου: Οι υπουργοί να αφήσουν το Facebook και να δώσουν λύσεις

Τα νοσοκομεία καταρρέουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι αρμόδιοι υπουργοί να αφήσουν το Facebook και να δώσουν λύσεις», δήλωσε το απόγευμα (7/2) της Παρασκευής ο Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την καταγγελία 21 βουλευτών της ΝΔ για το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ μίλησε στον ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε «φριχτό, ανάλγητο και αδιανόητο το να αναγράφεται πάνω στη συνταγή του ΕΟΠΥΥ το προσδόκιμο της ζωής του ασθενούς, τη στιγμή που ο ίδιος δίνει καθημερινά μάχη για τη ζωή του». Όπως εξήγησε, «η επιστήμη μπορεί να μιλά για προσδόκιμα. Το κράτος όμως δεν έχει δικαίωμα να προσεγγίζει έτσι τους ασθενείς».

Τι καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ

Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών φτάνουν το 40%, ενώ υπάρχει μόνο ένας τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 40 ασθενών, όταν η ανάγκη του νοσοκομείου για μεταφορά των ασθενών φτάνει τα 100 άτομα για εξετάσεις και 30 εισαγωγές. Επιπροσθέτως, καταγγέλλουν ότι στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι απ’ το νοσοκομείο «Σωτηρία» και προσλήφθηκαν μόνο 10.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση