HomeHL-GreeceΔραγασάκης: Κινήσεις συμβιβασμού ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας

Δραγασάκης: Κινήσεις συμβιβασμού ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας

Για επικείμενες θεσμικές πρωτοβουλίες μιλά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει σύντομα και ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση ακόμα και εντός της εβδομάδας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Η θέση μας είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε και μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Διότι τα περισσότερα θέματα έχουν κλείσει και τα όποια θέματα μένουν ανοιχτά μπορούν να κλείσουν αν υπάρξει η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, ίσως και εντός της εβδομάδας, θα υπάρξουν εκείνες οι θεσμικές πρωτοβουλίες και οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δρομολογήσουν λύση και θα οδηγήσουν σε διέξοδο εντός του Φεβρουαρίου».

Ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία υπό τον όρο ότι «δε θα επιβαρυνθεί το περιεχόμενό του με νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων». Ο κ. Δραγασάκης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις απόψεις διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το ελληνικό πρόγραμμα κάνοντας λόγο για αλαζονικές, υποτιμητικές και «νεοαποικιακές» λογικές.

Όμως αυτό που προέχει την παρούσα στιγμή δεν είναι ο επιμερισμός ευθυνών αλλά να αναζητηθούν εκείνα τα σημεία ισορροπίας που μπορούν να συνθέσουν ένα προωθητικό συμβιβασμό είπε ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης και της απασχόλησης και εν τέλει στην έξοδο από την κρίση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση