HomeHL-Greece«Αδειάζει» το ΔΝΤ ο Ντάισελμπλουμ: Ξεπερασμένη η έκθεσή του!

«Αδειάζει» το ΔΝΤ ο Ντάισελμπλουμ: Ξεπερασμένη η έκθεσή του!

«Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αδειάζει» ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τους συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, η οποία παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ, τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος χαρακτήρισε «ξεπερασμένη» την έκθεση του ΔΝΤ, σημείωνοντας ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου έχουν ξεπεραστεί, λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για την «σκληρότητα» -όπως είπε- των σχολίων του ΔΝΤ.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν βλέπει δυνατότητα «κουρέματος» του χρέους, αλλά μόνο το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του, εάν απαιτηθεί, και «εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο».

Σημειώνεται ότι οι διαφωνίες στη συνεδρίαση του ΔΝΤ εστίασαν στα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» του ελληνικού προγράμματος, τους δημοσιονομικούς στόχους, όπου το Ταμείο επιμένει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τα συμφωνηθέντα του Μνημονίου, και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Πρόκειται, ως γνωστόν, για τα δύο κύρια σημεία τριβής ανάμεσα στη διοίκηση του Ταμείου και στους Ευρωπαίους εταίρους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση