HomeΕΛΛΑΔΑΑβραμόπουλος στο Reuters: Παγκόσμιο ζήτημα η επανεγκατάσταση των προσφύγων

Αβραμόπουλος στο Reuters: Παγκόσμιο ζήτημα η επανεγκατάσταση των προσφύγων

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άποψη πως «η επανεγκατάσταση των προσφύγων είναι παγκόσμιο ζήτημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μερικές χώρες» εξέφρασε, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν όψει και της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Χώρες με μεγάλη εμπειρία στο μεταναστευτικό, που έχουν υποδεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν υπεύθυνο ρόλο» προσέθεσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να θέσει τόσο το ζήτημα του relocation όσο και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και είναι καίρια για τις ευρωατλαντικές σχέσεις στις επαφές του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος με τον νέο υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κέλι, θα συζητήσουν τα ανωτέρω θέματα.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισημάνει στον κ. Κέλι πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες, παρά το πρόσφατο διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.

Επισημαίνεται πως η επίσκεψη του Έλληνα επιτρόπου θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη κοινοτικού αξιωματούχου στις ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση