HomeHL-MarketVodafone bsafeonline – Χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο

Vodafone bsafeonline – Χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Vodafone, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο,  ενημερώνει για τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που διαθέτει, μέσα από το πρόγραμμα bsafeonline, με στόχο την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «#BeStrong» κατά του cyberbullying, η Vodafone δημιούργησε εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των μαθητών στην χρήση των social media, των διαδικτυακών παιχνιδιών και εφαρμογών, την προστασία της ιδιωτικότητας τους κ.λ.π. Το υλικό περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, καθώς επιλέγεται ομάδα Μαθητών – Μεντόρων, οι «Tech Trainers», που με τη σειρά τους θα ενημερώσουν και θα σχεδιάσουν δράσεις για άλλους μαθητές του σχολείου. Ο επιστημονικός οργανισμός «Μαζί για την εφηβική υγεία» ανέλαβε την προσαρμογή του υλικού στα ελληνικά, αλλά και τη δωρεάν διανομή του, ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς και ενδιαφερόμενοι.

Αντίστοιχα, με στόχο την ενημέρωση των χρηστών έξυπνων συσκευών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, η Vodafone ανέπτυξε και διαθέτει έναν Κώδικα Κινητής Κυκλοφορίας σε μορφή κινούμενου σχεδίου με απλές συμβουλές για όλους όσους χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές, πλοηγούνται στο διαδίκτυο και αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο κόσμος του.

Το πρόγραμμα bsafeonline προσφέρει χρηστική ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας vodafone.gr/bsafeonline, καθώς και μέσω του συνοπτικού εντύπου «Οδηγός για Γονείς» που είναι διαθέσιμο δωρεάν στα καταστήματα Vodafone, αλλά και ηλεκτρονικά στην vodafone.gr/bsafeonline. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, apps), αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση περιπτώσεων όπως είναι τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός ή το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία διαθέτει την υπηρεσία Vodafone Secure Net η οποία παρέχει στο δίκτυο της Vodafone κινητής:

 

  • Anti-virus & Anti-malware προστασία από αρχεία και ιστοσελίδες που μπορεί να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, να στείλουν SMS προς αριθμούς υψηλής χρέωσης ή να προβούν σε άλλες κακόβουλες ενέργειες. Επίσης, παρέχει Anti-phishing προστασία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  • Δυνατότητα γονικού ελέγχου στη συσκευή των παιδιών. Οι γονείς μέσα από το κινητό τους ή από τον υπολογιστή τους μέσω web σελίδας περιορίζουν την πρόσβαση μόνο σε κατάλληλο online περιεχόμενο για να έχουν τα παιδιά μία θετική εμπειρία στο διαδίκτυο. Επίσης, μπορούν να διακόπτουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο όποτε το επιθυμούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ενημερώνονται μέσω SMS όταν τα παιδιά κατεβάζουν εφαρμογές στο κινητό τους * (* Ισχύει για λήψεις εφαρμογών από το App Store.).

Στο πρόγραμμα bsafeonline εντάσσεται και η Youth Safe Pack, η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Η Youth Safe Pack είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Vodafone πανελλαδικά και ενεργοποιείται μόνο από ενήλικες.

Η Vodafone ενημερώνει συστηματικά τους συνδρομητές της, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο και για θέματα υπεύθυνης και ασφαλής χρήσης του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου. Για το σκοπό αυτό:

  • Έχει στελεχώσει τα καταστήματα της με την Ομάδα Internet, που είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  • Στηρίζει τις ημερίδες που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα
  • Στηρίζει την Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» που δημιούργησε ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για την ενημέρωση και εκπαίδευση, γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Το bsafeonline εντάσσεται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone και  εφαρμόζεται για 13η συνεχή χρονιά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline.

Διαφήμιση
Διαφήμιση