HomeCity GuideΣτο Βενεράτο «Τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη

Στο Βενεράτο «Τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη

Ένα κινηματογραφικό μυθιστόρημα με ολοζώντανους διαλόγους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων» και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν «Τα δυο πουγκιά» του Γιώργου Ηλιάδη στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Βενεράτου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00 το απόγευμα.

Το θεατρικό μονόλογο θα έχει ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μαρίνος Σμπώκος. Την αφήγηση θα έχουν ο Γιώργος Ηλιάδης και ο Χρήστος Τσαντής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Γιώργος Ηλιάδης με τον δικό του ιδιαίτερο αλλά και πρωτότυπο αφηγηματικό λόγο, μας μεταφέρει μέσα στην καρδιά των ταξιδιών που περιγράφει, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως το Αιγαίο και από το μακρινό Μπουένος Άιρες έως το Βενεράτο και το Ηράκλειο της Κρήτης.«Τα δύο πουγκιά» είναι ένα κινηματογραφικό μυθιστόρημα με ολοζώντανους διαλόγους. Μια περιήγηση στη ζωή δύο οικογενειών που είδαν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται με φόντο το καμίνι των γεγονότων του εικοστού αιώνα.

Με μαεστρία, χιούμορ και ευφάνταστες σκηνές, μας χαρίζει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1910 μέχρι και σήμερα. Με μοναδικό αφηγηματικό λόγο μας παρασέρνει στη ροή των βιωμάτων των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Με κινηματογραφική ματιά και με ρεαλιστικούς διαλόγους ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας την περιπετειώδη διαδρομή δύο οικογενειών, οι οποίες  έζησαν στο Ηράκλειο και στο Βενεράτο της Κρήτης σε ταραγμένα χρόνια.

Στο προσκήνιο έρχονται οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ανάγκες της καθημερινότητας, η αγάπη, η λύτρωση, η συγχώρεση, η σχέση γονιών και παιδιών, η πορεία στο δρόμο προς την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη. Γεγονότα του αιώνα που πέρασε, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, τα ταξίδια των μεταναστών στην μακρινή Αργεντινή και στις Η.Π.Α., η Μάχη της Κρήτης, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Γιάλτα, ο Εμφύλιος, η δικτατορία, παρουσιάζονται με γλαφυρότητα και αμεσότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση