HomeHL-Greece«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για Μαρέβα και ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για Μαρέβα και ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Σφοδρή αντιπαράθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορυφώνεται η σφοδρή κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επανήλθε με νεότερη δήλωσή του, κάνοντας λόγο για «συκοφαντία, που βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ».

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κ. Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους όμως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός».

Ο ίδιος τόνισε ότι, «μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού, στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης», για να προσθέσει ότι «η ευθύνη όμως για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ».

«Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη αίσθηση ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του» υπογράμμισε.

Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «ήρθε και η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

– θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;

– θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;

– και κυρίως, θα μας πει από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά;

– θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου;».

«Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η απάντηση της ΝΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, με ανακοίμωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά:  «Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, γιατί είναι ένοχος. Δεν βρίσκει ούτε μια λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, τις ιδιωτικές και άλλες συναντήσεις του και όσα κρύβονται πίσω από αυτές».

Και προσθέτει η ΝΔ: «Τα ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αμείλικτα. Να μην έχουν, όμως, καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Όσο για την επιχείρηση συκοφάντησης και λάσπης ενάντια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί βασίζεται σε ψέματα που ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος να χρησιμοποιεί. Άλλωστε, γι’ αυτές τις αθλιότητες οι κοινοί συκοφάντες θα κριθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, σύντομα, από τον ελληνικό λαό».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση