HomeΚΡΗΤΗΑναγκαία η περαιτέρω άρση των capital controls

Αναγκαία η περαιτέρω άρση των capital controls

Για να βοηθηθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει την αναγκαιότητα της περαιτέρω άρσης των capital controls.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια  από την έναρξη της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και την, από 18 Ιουλίου 2015, επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων.

Έκτοτε, οι καταθέσεις στις τράπεζες της χώρας μας έχουν σταδιακά αυξηθεί ενώ η χρήση του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) μειώθηκε κατά 49% όπως  αναφέρει και  η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, φορείς και κοινωνικοί εταίροι έχουν καταθέσει  προτάσεις για την περαιτέρω σταδιακή άρση των περιορισμών, προκειμένου να βοηθηθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Επειδή, με το ισχύον καθεστώς, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται συχνά να καθυστερούν τις πληρωμές τους προς το κράτος και τους εργαζόμενους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Αν προτίθεστε και με ποιο χρονοδιάγραμμα να εισηγηθείτε  την περαιτέρω σταδιακή άρση των περιορισμών προκειμένου να βοηθηθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση