HomeΕΛΛΑΔΑΠαπαθεοδώρου: Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει υπουργός, να παραιτηθεί

Παπαθεοδώρου: Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει υπουργός, να παραιτηθεί

Μετά το Ελληνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητεί ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή την ένταση που ξέσπασε κατά την επίσκεψή του στις δομές του Ελληνικού όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τον κ. Παπαθεοδώρου, τα σημερινά επεισόδια είναι άλλη μία απόδειξη της «τραγικά αποτυχημένης πολιτικής» της κυβέρνησης και του κ. Μουζάλα και η κυβερνητική πολιτική «στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα».

«Πότε ανακάλυψε ο κ. Μουζάλας την παραβίαση του νόμου και της τάξης στο Ελληνικό, όταν ο ίδιος αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο;», διερωτάται, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού ότι εντός της δομής παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους.

Ακόμη, αναφέρει ότι «είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο για έναν υπουργό να χρησιμοποιεί την «επίσκεψή» του στο Ελληνικό, στοχεύοντας στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανθρώπινης μιζέριας».

«Η κατά τα άλλα μεγάλη επένδυση του Ελληνικού παραμένει ένα άβατο όπου οι υπηρεσίες του κράτους (αστυνομία, ΕΣΥ, κοινωνικές δομές) δεν έχουν πρόσβαση, η σίτιση των προσφύγων είναι άθλια, τα κυκλώματα σοβαρής εγκληματικότητας (διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά, πορνεία, επιθέσεις σε προσωπικό) λυμαίνονται το χώρο, τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους», συμπληρώνει.

Ο κ. Παπαθεοδώρου διερωτάται ακόμη «ποιο αόρατο χέρι σταματά την εκκένωση του άθλιου καταυλισμού» και παρατηρεί ότι ο κ. Μουζάλας «ξέρει προφανώς και άλλους τρόπους για να καθυστερήσει την επένδυση στο Ελληνικό, χωρίς να διαγκωνίζεται στα κιγκλιδώματα με ανήλικα παιδιά».

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό πρέπει να ανατραπεί. Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει Υπουργός. Έχει μόνο μία λύση: την παραίτηση», καταλήγει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση