HomeHL-GreeceΈνταση στο Ελληνικό με αστυνομία, πρόσφυγες και Μουζάλα

Ένταση στο Ελληνικό με αστυνομία, πρόσφυγες και Μουζάλα

Απίστευτες εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό του Ελληνικού, καθώς πρόσφυγες δεν τον άφηναν να περάσει στις εγκαταστάσεις.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση ήταν απίστευτες, καθώς μπροστά στην πόρτα του καταυλισμού, όπου ήταν σκαρφαλωμένα μικρά παιδιά, σπρώχνονταν αστυνομικοί, πρόσφυγες ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός!

Κάποιοι πρόσφυγες κούναγαν τα παιδιά τους στον αέρα, και μάλιστα ο κ. Μουζάλας πήρε κάποια στιγμή αγκαλιά ένα από τα παιδάκια που έκλαιγε γοερά λόγω της έντασης.

Ο υπουργός αρχικά κατάφερε να μπει για λίγα λεπτά στον καταυλισμό, αλλά ήταν τέτοια η ένταση που αμέσως βγήκε. Οι μετανάστες είχαν βάλει μικρά παιδιά να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να αποτρέψουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μπει στον καταυλισμό.

Τελικά μετά από συζητήσεις και την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η πόρτα άνοιξε και ο υπουργός μπήκε στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη. Μάλιστα ο κ. Μουζάλας, παρέδωσε συμβολικά την αλυσίδα σε έναν αστυνομικό λέγοντας ότι «η πόρτα δεν θα ξανά κλείσει, είμαστε κράτος με νόμους». Ο υπουργός κατευθύνθηκε, υπό τις αποδοκιμασίες των μεταναστών, σε αίθουσα του αεροδρομίου, από όπου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «χειραγωγικά και χειραγωγημένα σκηνικά», καταγγέλλοντας μάλιστα πως δεν υπήρξε «απεργία πείνας» αλλά, αντίθετα, προσπάθεια να εμποδίσουν από τους αρμόδιους να φέρουν το φαγητό στους μετανάστες.

«Τα επεισόδια τα έκαναν τριάντα άνθρωποι», εκτίμησε ο ίδιος. «Την ίδια ώρα που φώναζαν ότι θέλουν να πάνε τα παιδιά σε σχολείο, τα σχολικά περίμεναν απέξω για να πάρουν τα παιδιά», τόνισε ο υπουργός.

«Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μέσα σε αυτή τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί τις συνέπειες της πράξης του», πρόσθεσε.

«Οι ελλείψεις δεν δικαιολογούν παραβίαση του νόμου και δεν θα την ανεχθούμε», υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας πως όπως το κράτος δεν ασκεί βία, κατά τον ίδιο τρόπο δεν πρόκειται να την ανεχτεί.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσφυγες με τσαντίρια στους δρόμους και τις πλατείες (…) μπορεί να μην τους αρέσει το φαΐ αλλά φαΐ έχουν», είπε.

«Ξέσπασε» κατά του Μουζάλα ο Πέτρος Κωνσταντίνου

Στον καταυλισμό βρέθηκε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα με ορισμένους να κατηγορούν τον κ. Κωνσταντίνου ότι υποκίνησε τα επεισόδια. Ο ίδιος εξαιρετικά οργισμένος, αρνήθηκε τον ισχυρισμό. «Ξεφτίλες, η αριστερά πάλεψε σε αυτό τον τόπο, ξεφτιλισμένοι. Άντε από κει τώρα, (σ.σ. που λες ότι) «το στήνεις», ντροπή σου. Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν θα φοβηθώ, αθλιότητες κάνετε», ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Κωνσταντίνου.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τον κ. Μουζάλα: «Απειλεί τους πρόσφυγες. Είναι πρωτοφανές σε αυτήν τη χώρα. Υπουργός να απειλεί πρόσφυγες, ενώ είναι ένοχος για τους 3 νεκρούς στη Μόρια. Απαράδεκτος, απαράδεκτος να βγαίνει και να απειλεί. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία».

https://www.youtube.com/watch?v=kBpIHZKGzMc

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση